Waarom krijg je altijd honger als je alcohol drinkt?

Een gezellig etentje, lekkere wijntjes en later op de avond alweer honger. Vreemd. En dat terwijl je toch eigenlijk best veel gegeten had. Herkenbaar? Hoe komt het toch dat je na al die alcoholische versnaperingen zin hebt in een bitterbal of andere snack?
Alcohol en het brein
Alcohol beïnvloedt een gebied in de hersenen dat verantwoordelijk is voor onder andere het hongergevoel. Je bloedsuikerspiegel stijgt en wordt onregelmatig. Ook word je van alcohol een stuk impulsiever en minder bedachtzaam. En tja… dan ga je nu eenmaal wat minder kritisch om met je voornemen om bewuster te eten.
Lichaam ziet alcohol als gif
Het lichaam ziet alcohol als gif. Als je alcohol drinkt, gaat het lichaam hard aan het werk om dat er zo snel mogelijk weer uit te krijgen. De koolhydraten die in alcohol zitten, worden gelijk opgenomen door het lichaam. Resultaat: het lichaam legt de prioriteit bij het gif en de bloedsuikerspiegel blijft ontregeld. Daardoor krijg je trek. En jij zit dat hongergevoel vervolgens weg te eten.
Dorst in plaats van honger
Naast honger wordt ook dorst door alcohol ontregeld. En onder invloed van een aantal lekkere biertjes haal je die twee ook nog eens gemakkelijker door elkaar. Dus eigenlijk zou je water moeten drinken om de dorst te stillen, maar toch neem je de route naar de dichtstbijzijnde eettent voor een maaltijd of lekkere snack.
Lees ook
Lees ook

5 veelgestelde vragen over vitamine C
Vitamine C is een van de bekendste vitaminen en is essentieel voor onze gezondheid. Hier vind je antwoord op 5 veelgestelde vragen over vitamine C.
Lees meer Lees meer
6 weetjes over de hersenen
Het brein is een buitengewoon complex orgaan dat ons gedrag, gedachten en emoties stuurt. In deze blog lichten we 6 interessante feitjes uit over onze hersenen!
Lees meer Lees meer
Top 5 supplementen voor meer energie
Een gebrek aan energie heeft impact op je dagelijkse leven. In deze blog geven we je tips en lichten we onze top 5 supplementen uit voor meer energie!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook


