Waarom krijg je altijd honger als je alcohol drinkt?

Een gezellig etentje, lekkere wijntjes en later op de avond alweer honger. Vreemd. En dat terwijl je toch eigenlijk best veel gegeten had. Herkenbaar? Hoe het komt dat je na al die alcoholische versnaperingen tóch nog zin hebt in bitterbal of andere snack? De redactie van gezondNU geeft het antwoord.
Alcohol en het brein
Alcohol beïnvloedt een gebied in de hersenen dat verantwoordelijk is voor onder andere het hongergevoel. Je bloedsuikerspiegel stijgt en wordt onregelmatig. Ook word je van alcohol een stuk impulsiever en minder bedachtzaam. En tja … dan ga je nu eenmaal wat minder kritisch om met je voornemen om bewuster te eten.
Lichaam ziet alcohol als gif
Het lichaam ziet alcohol als gif. Wanneer je alcohol drinkt gaat het hard aan het werk om dat er zo snel mogelijk uit te krijgen. De koolhydraten die in alcohol zitten worden gelijk opgenomen door het lichaam. Resultaat: het lichaam legt de prioriteit bij het gif en de bloedsuikerspiegel blijft ontregeld waardoor je trek krijgt. En jij zit dat hongergevoel vervolgens weg te eten.
Dorst in plaats van honger
Naast honger wordt ook dorst door alcohol ontregeld. En onder invloed van een aantal lekkere biertjes haal je die twee ook nog eens gemakkelijker door elkaar. Dus eigenlijk zou je water moeten drinken om de dorst te stillen, maar ga je naar dichtstbijzijnde eettent voor een (gezonde) maaltijd of eet je toch die snacks.
Meer lezen? Kijk op www.gezondnu.nl
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook

Makkelijke oefeningen voor tijdens het thuiswerken
Werk je de hele dag thuis achter je computer? Dan zit je het merendeel van de dag stil op een stoel. En daar wordt je lichaam niet blij van. Zorg er daarom voor dat je wel genoeg blijft bewegen. Naast een kop koffie halen of buiten een ommetje maken, kan je ook andere, supermakkelijke oefeningen doen om spieren in beweging te houden.
Lees meer Lees meer
Flinndal introduceert Rootine in de EU
Rootine heeft een innovatieve methode ontwikkeld om vitaminen samen te stellen die 100% gepersonaliseerd zijn. De specifieke behoefte van jouw lichaam wordt in kaart gebracht door een lifestyle check of een DNA-test. Op basis van deze data wordt jouw dagelijkse vitaminen dosering bepaald
Lees meer Lees meer
5 vragen over omega 3
Wist je dat omega 3 goed is voor het hart, de hersenen, ogen en bloeddruk? Het lichaam is helaas niet of slechts in beperkte mate in staat omega 3 vetzuren zelf aan te maken. Meer weten over omega 3? In dit blogartikel behandelen wij 5 meestgestelde vragen over omega 3.
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook
