Terug naar overzicht

Sport jezelf gelukkig

Sport jezelf gelukkig
Pauline
4-4-2023
0 Reacties
sport jezelf gelukkig

Je hebt vast wel eens gehoord van de "runner's high", een euforisch gevoel dat je kunt ervaren tijdens het hardlopen, waardoor je het gevoel krijgt dat je eindeloos door kunt blijven gaan. Maar je hoeft geen marathon te rennen om je gelukkig te voelen door sporten! In onze blog leggen we je haarfijn uit waarom sporten je kan helpen om je gelukkiger te voelen.

‘Feel good’ hormoon

Na 20 tot 30 minuten van matige beweging komt endorfine vrij in ons lichaam. Endorfine is een chemische stof die door ons lichaam wordt geproduceerd. Het staat bekend als een ‘feel good’ hormoon, omdat het zorgt voor een gevoel van euforie en plezier. Het helpt om ons beter te voelen, onze stemming te verbeteren en om meer te ontspannen. Endorfine heeft ook een pijnstillend effect, wat betekent dat het ons kan helpen om eventuele pijn of ongemak tijdens het sporten te verminderen.

Daarnaast kan regelmatig sporten de productie van endorfine in ons lichaam verhogen. Dit kan op de lange termijn bijdragen aan een verbeterd humeur en ons meer veerkrachtig maken tegen stress en negatieve emoties. Door regelmatig te sporten en ons lichaam te stimuleren om endorfine vrij te geven, kunnen we ons dus écht gelukkiger en gezonder voelen.

Aanmaak van vitamine D

Nu de winter voorbij is, kunnen we weer genieten van warmer en zonniger weer. Dit heeft niet alleen een positief effect op ons humeur, maar kan ook bijdragen aan ons welzijn. Zonlicht is namelijk de belangrijkste bron van vitamine D. Via de huid maakt ons lichaam vitamine D aan onder invloed van daglicht.

Tijdens het sporten kunnen we extra profiteren van de voordelen van vitamine D. Door in de buitenlucht te bewegen en zonlicht op te nemen, kan ons lichaam meer van deze zonnevitamine aanmaken en ons immuunsysteem versterken. Ook kan het buiten zijn en genieten van de natuur tijdens het sporten ons humeur verbeteren en ons een gevoel van welzijn geven. Vergeet alleen niet je huid te beschermen tegen UV-straling. Dus smeren is de boodschap. Ook in de lente.

Voel je verbonden

Sociaal contact is belangrijk voor de mens. Het kan ons helpen om ons gelukkiger en meer verbonden te voelen met anderen. Door samen met vrienden, je partner of kinderen te sporten, kun je niet alleen werken aan je eigen gezondheid, maar ook genieten van het gezelschap van anderen. Bovendien kan het sporten met anderen zorgen voor extra motivatie en uitdaging, wat weer kan bijdragen aan een positieve sportervaring!

Stel doelen voor jezelf

Wanneer we doelen voor onszelf stellen en deze doelen bereiken, krijgen we een gevoel van voldoening. Wanneer we sporten, geven we onszelf telkens opnieuw de kans om doelen te stellen en onze grenzen te verleggen. Doelen stellen kan ook helpen om jezelf te motiveren en uit te dagen. Denk bijvoorbeeld aan een doel stellen om een bepaalde afstand af te leggen, een minimaal aantal calorieën te verbranden of een hele les af te ronden zonder pauze te houden.

Door iedere keer weer doelen te stellen en deze te behalen, krijg je een gevoel van voldoening en trots. Wat weer kan bijdragen aan je geluksgevoel!

Steuntje in de rug

Kunnen jouw spieren, botten of gewrichten extra ondersteuning gebruiken tijdens of na het sporten? Flinndal heeft een reeks aan supplementen die je hierbij kunnen helpen! Bekijk het aanbod of doe de test en ontdek welk product het beste bij jouw behoefte past.

Aanbevolen producten

Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(129)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(171)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Vitamine D Forte
Vitamine D Forte
4,9 sterren
(115)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(108)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,5 sterren
(83)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroïtine MSM
Glucosamine Chondroïtine MSM
4,5 sterren
(49)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Vitamine D Druppels
Vitamine D Druppels
4,7 sterren
(10)
Vanaf € 10,95
Bekijk product
Flinndal Sport Vitamine C Kauwtablet
Flinndal Sport Vitamine C Kauwtablet
Vanaf € 8,10
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(213)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(34)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

Voel je energiek deze lente

Voel je energiek deze lente

Ook in de lente is het van belang om je lichaam de juiste ondersteuning te blijven bieden. Ontdek handige tips om je deze lente vol energie te voelen!

Lees meer Lees meer
Groene smoothie

Groene smoothie

Heb je behoefte aan een energieboost? Dan is er geen betere manier dan met een groene smoothie gevuld met voedzame ingrediënten! Probeer dit eenvoudige recept.

Lees meer Lees meer
Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Het VWS liet onderzoek uitvoeren naar de risico's van Ashwagandha, waaruit bleek dat dit kruid als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. Aangezien Ashwagandha deel uitmaakt van het assortiment van Flinndal en er mogelijk vragen zijn over de veiligheid ervan, willen we dit graag nader toelichten.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Sport jezelf gelukkig"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties