Terug naar overzicht

Krillolie of visolie?

Krillolie of visolie?
Flinndal
9-2-2019
48 Reacties
Krill olie of visolie?

Er worden ons de laatste tijd veel vragen gesteld over krill olie. Wat is het precies en wat is het verschil tussen krillolie en omega 3 visolie?

Als we sommige reclameboodschappen mogen geloven dan is krillolie tegenwoordig de allerbeste bron van omega 3 vetzuren. Wij vertellen je alles wat je moet weten over krill- en visolie en het belang van omega 3 vetzuren.


Wat is krillolie?

Krillolie wordt gewonnen uit krill. Krill is een half-doorzichtig, garnaalachtig diertje uit de wateren van Antarctica die behoren tot het dierlijk plankton. Het is een belangrijke voedselbron voor walvissen, pinguïns en veel vissoorten. Het staat dus onderaan de voedselketen en is daarom een erg belangrijk organisme voor het ecosysteem van Antarctica.

Krill voedt zich met plankton en algen die rijk zijn aan omega 3 vetzuren. Deze algen bevatten het omega 3 vetzuur ALA, wat krill weer omzet in de essentiële omega 3 vetzuren EPA en DHA.

krill

Wat is visolie?

Visolie wordt gewonnen uit vette vis zoals zalm, haring of sardientjes. Deze vette vis voedt zich net als krill met algen die rijk zijn aan het omega 3 vetzuur ALA , wat de vis omzet in de essentiële omega 3 vetzuren EPA en DHA.


Overeenkomsten tussen krillolie en visolie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bevatten krillolie en visolie beide de belangrijke omega 3 vetzuren EPA en DHA. Mensen kunnen net als krill en vis het omega 3 vetzuur ALA halen uit plantaardige voeding zoals lijnzaadolie, brood, linzen of sojabonen. We zijn echter in beperkte mate in staat om ALA om te zetten naar EPA en DHA. Daarom is het zo belangrijk om 1 keer in de week vette vis zoals zalm te eten of de dagelijkse voeding aan te vullen met een visoliesupplement.


Verschil krillolie en visolie

Het verschil tussen krillolie en visolie zit hem in de vorm van EPA en DHA. Het verhaal wordt nu wat ingewikkelder, maar is wel belangrijk om uit te leggen. In visolie komen de vetzuren voor in de vorm van triglyceriden en in krillolie in de vorm van fosfolipiden.

Er wordt gezegd dat de EPA en DHA in de vorm van fosfolipiden beter opneembaar zijn dan in de vorm van triglyceriden. Hier is echter geen wetenschappelijk bewijs voor.

Uit een in 2015 verschenen onderzoek van DSM blijkt dat er geen verschil zit tussen de opneembaarheid van krillolie en visolie. Aan het onderzoek deden 66 gezonde volwassenen mee.

Na 4 weken bleek dat er tussen de krillolie-gebruikers en visolie-gebruikers geen verschil zat in de mate waarop het lichaam de omega 3 had opgenomen. Dit in tegenstelling tot wat door veel voorstanders van krillolie werd beweerd.

krill-olie-of-visolie

Het belang van omega 3 vetzuren EPA en DHA

Omega 3 vetzuren zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit type vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Het lichaam is niet, of slechts in beperkte mate in staat deze vetzuren zelf aan te maken. We hebben ze echter hard nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom is het belangrijk dat we voldoende omega 3 vetzuren uit de voeding binnenkrijgen.

Er zijn meerdere soorten omega 3 vetzuren. De belangrijkste zijn EPA, DHA en ALA.


EPA

Eicosapentaeenzuur (EPA) is een meervoudig onverzadigd omega 3 vetzuur. EPA wordt in beperkte mate door ons lichaam aangemaakt. De belangrijkste bron van EPA is vette vis. Vette vis is vis die van zichzelf meer dan 10% vet bevat, zoals haring.


DHA

Docosahexaeenzuur (DHA) is een meervoudig onverzadigd omega-3 vetzuur. DHA wordt in beperkte mate door ons lichaam aangemaakt. De belangrijkste bron van DHA is net als EPA vette vis.


ALA

Alfa-linoleenzuur (ALA) is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken. ALA moet eerst worden omgezet naar EPA of DHA om bruikbaar te zijn in het menselijk lichaam.


Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van de omega 3 vetzuren EPA en DHA . Daarbij is de dosering van belang. EPA en DHA zijn samen goed voor het hart. Dit gunstige effect wordt verkregen als de inname van EPA en DHA gezamenlijk 250 mg per dag is. Bij een inname van minimaal 250 mg DHA per dag is het ook goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen. EPA en DHA zijn als supplement te verkrijgen in de vorm van krillolie of visolie.


Verschil in hoeveelheid EPA en DHA

Als je de EPA en DHA gehaltes van een krilloliecapsule bekijkt, zie je direct dat deze veel minder bevat dan bijvoorbeeld een Flinndal Omega-3 Forte visoliecapsule. Zo kom je met één visoliecapsule al op 250 mg DHA en EPA. Van Flinndal Omega-3 Extra Forte hoef je maar één visoliecapsule te slikken om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid EPA en DHA te komen.

Voor de krilloliecapsule geldt dat ongeveer 4 capsules nodig zijn voor het gunstige effect op het hart en je ongeveer 8 capsules moet innemen om tot minimaal 250 mg DHA te komen voor het gezichtsvermogen en de hersenen.


Vergelijking krillolie visolie

In onderstaande tabel hebben we de hoeveelheid werkzame stof van onze visoliecapsule vergeleken met een bekende krilloliecapsule.

Product
DHA
EPA
Flinndal Omega-3 Forte (585 mg per capsule) 152 mg (26%) 228 mg (39%)
Flinndal Omega-3 Extra Forte (730 mg per capsule) 250 mg (34%) 380 mg (52%)
Vitalize Krill olie 100% Puur (500 mg per capsule) 33 mg (7%) 68 mg (14%)

Je ziet dat het gehalte aan DHA en EPA hoger is bij de visolie. Ruim vier capsules krillolie zijn nodig om aan de hoeveelheid EPA en DHA van Flinndal Omega-3 Forte te komen. En dat terwijl vaak één capsule krillolie al duurder is dan één capsule Flinndal Omega-3 Forte. Uit een in 2015 verschenen onderzoek blijkt dat er overigens geen verschil is in de opname tussen omega 3 uit visolie of krillolie, wanneer er een vergelijking wordt gemaakt op basis van dezelfde hoeveelheid concentratie omega 3 vetzuren.


Flinndal producten met omega 3

Astaxanthine

In krillolie zit een rode kleurstof die astaxanthine heet, dit is net als bètacaroteen een carotenoïde. Er worden veel gezondheidseffecten aan astaxanthine toegeschreven, maar dit is niet terecht. De EFSA (European Food Safety Authority) heeft in 2012 alle gezondheidsclaims die gedaan worden over voedingsstoffen grondig onderzocht op wetenschappelijke onderbouwing.

Alleen claims die voor 100% wetenschappelijk bewezen zijn geacht mogen nog gebruikt worden. Ook van astaxanthine zijn alle claims bekeken, zoals die over de antioxidatieve- en ontstekingsremmende eigenschappen. De EFSA heeft hier echter niet afdoende bewijs voor kunnen vinden en daarom zijn deze claims (en alle claims die tot nu toe over astaxanthine gedaan zijn) afgekeurd.


Duurzaam?

De krill heeft het met de opwarming van het klimaat in Antarctica al erg moeilijk. Sinds 1970 is de populatie krill in sommige regio’s met 80% gedaald doordat smeltende ijskappen hun eet- en leefgebied verkleinen. Krill voedt zich namelijk met algen die onder de ijskappen groeien. Natuurlijk wordt er gelet op het voorkomen van overbevissing van krill, maar doordat de klimaatopwarming de krill ook bedreigt, is het moeilijk om een goed visquotum op te stellen dat op langere termijn niet schadelijk is voor het ecosysteem van Antarctica.

De omega 3 producten van Flinndal worden gemaakt van de snijresten van vette vis (zoals ansjovis) die voor normale consumptie is gevangen. Er wordt dus niet extra gevist. De snijresten zien er voor consumptie niet mooi genoeg uit, maar bevatten wel veel omega 3. En door deze delen van de vis te gebruiken zorgen we er voor dat 100% van de vis gebruikt kan worden. Er wordt zo dus niets verspild! Bovendien kiezen wij er bewust voor om alleen vis te gebruiken die duurzaam is gevangen, zodat de visstand gezond blijft.


Visolie zonder nasmaak

Visoliecapsules kunnen een onprettige, sterke nasmaak hebben bij oprispingen. De sterkte van deze nasmaak is afhankelijk van het productieproces. De omega 3 van Flinndal geeft geen nare oprispingen. Dat komt doordat er bij de productie zo min mogelijk contact is geweest met zuurstof. Hoe minder zuurstof, hoe minder vissmaak. Ook hebben we een beetje rozemarijnextract toegevoegd, om de smaak verder te neutraliseren.


Conclusie

Als je prijs en concentratie werkzame hoeveelheid DHA en EPA vergelijkt, dan is het duidelijk dat krillolie echt niet op kan tegen geconcentreerde visolie. Daarnaast blijkt de opneembaarheid dus ook niet het verschil te maken.

Laatste update: 18 januari 2018

Aanbevolen producten

Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(188)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,8 sterren
(112)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,9 sterren
(49)
Vanaf € 15,45
Bekijk product
Omega-3 Premium
Omega-3 Premium
4,8 sterren
(19)
Vanaf € 19,45
Bekijk product
Omega-3 Vegan Extra Forte
Omega-3 Vegan Extra Forte
5 sterren
(1)
Vanaf € 21,95
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,5 sterren
(20)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Top 3 Voordeelpakket
10% Korting
Top 3 Voordeelpakket
5 sterren
(1)
Vanaf € 82,21
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(27)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,5 sterren
(13)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Mentaal Fit
Mentaal Fit
4,6 sterren
(18)
Vanaf € 18,45
Bekijk product

Tags

Omega 3

Lees ook

Tips voor verlichting bij prikkelbare darm syndroom

Tips voor verlichting bij prikkelbare darm syndroom

Ervaar je vaak buikpijn, -krampen, een opgeblazen gevoel of onregelmatige stoelgang? Dan is de kans groot dat je bekend bent met het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Maar wat houdt PDS precies in? En zijn er manieren om de symptomen te verlichten?

Lees meer Lees meer
Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!

Huidveroudering tegengaan? Dat doe je van binnenuit!

Huidveroudering is een natuurlijk proces, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Maar wist je dat je hier zelf ook invloed op hebt?

Lees meer Lees meer
Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen: het geheim achter een stralende huid

Collageen speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid. In deze blog leggen we uit wat collageen is en hoe het je huid helpt om soepel te blijven.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Krillolie of visolie?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Reactie van H Zuiker, geplaatst op 16-2-2018
Wij mensen moeten ons schamen dat we zoiets als Krillolie moeten slikken.Als je gewoon gezond eet krijg je alles binnen wat je nodig hebt. Krill is het hoofdvoedsel van een aantal soorten walvissen en andere dieren die in zee leven.Als wij mensen met grote schepen de Krill op gaan vissen omdat we denken dat we het nodig hebben blijft er weinig over voor de dieren in zee van krill leven. Denk er nog maar eens over na voor je Krillolie gaat slikken. Er is namelijk heel veel Krill nodig voor een klein beetje olie.
Antwoord van Anna, gegeven op 19-2-2018
Fijn dat u er ook zo over denkt. In Nederland wordt geadviseerd om minimaal 1 keer per week vette vis te eten, maar slechts 35% van de Nederlanders eet wekelijks vis. Een aanvulling kan dan zeker een aanrader zijn. Flinndal vangt geen vissen speciaal voor de visolie. We gebruiken die delen van de vis die overblijven bij de reguliere visvangst en anders weggegooid zouden worden. We gebruiken alleen vissen waar er genoeg van zijn. Dus geen tonijn, maar bijvoorbeeld wel sardines en ansjovis. Deze vette vissoorten bevatten veel omega 3. Voor de mensen die liever helemaal geen visolie nemen is er ook onze Flinndal Omega-3 Plantaardig, met 100% plantaardige EPA en DHA uit algen.
Reactie van JACK NIEKERK, geplaatst op 8-10-2016
Ik gebruik nu krill olie, kom inderdaad dan niet met de 2 capsules aan geadviseerde hoeveelheid EPA en DHA, hecht (nog) wel waarde aan de Astaxanthine, dus blijf dit gebruiken, en heel simpel neem er vanaf nu 1 Findall Visolie bij zit ik toch aan de EPA en DHA waarde, toch?
Reactie van l.n.krul, geplaatst op 22-5-2016
ik heb 3 krillpillen op verschillende tijden gebruikt en er na steeds last met mijn stoelgang, visolie gaf geen last.
Reactie van Suzy Elst, geplaatst op 17-9-2015
Duidelijk antwoord. Ik had mijn termijnbestelling stopgezet om op zoek te gaan naar krillolie. Ik ga weer starten.
Antwoord van Anna, gegeven op 18-9-2015
Wat fijn dat het artikel u heeft kunnen overtuigen! Mocht u de Flinndal Omega-3 Forte weer nodig hebben, dan horen wij dit uiteraard heel graag.
Reactie van Baat, geplaatst op 19-2-2015
Dit is duidelijk een eerlijk produkt met respect voor natuur.
Reactie van Angela D., geplaatst op 26-8-2014
Goed uitgelegd! Ik gebruik al heel lang de Flinndal Omega-3 Forte en inderdaad had ik soms ook oprispingen, maar heb ontdekt als ik de capsule tijdens het eten inneem, ik daar geen last meer van heb!
Reactie van dscholten, geplaatst op 16-5-2014
had al zo mij bedenkingen is denk ik een geld kwestie
Reactie van Jacqueline, geplaatst op 16-4-2014
Begrijp ik het goed dat je voor een goede werking voor de hersenen en het gezichtsvermogen het beste 2 capsules kunt innemen? En zo ja, geldt dit voor alle leeftijden?
Antwoord van Thijs, gegeven op 16-4-2014
Ja, dat klopt. Dagelijks minimaal 250 mg DHA draagt bij aan de hersenfunctie, en dagelijks minimaal 250 mg DHA is goed voor je gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van je ogen. Deze hoeveelheid zit in twee capsules van de Flinndal Omega-3 Forte. Dit geldt voor Volwassenen en kinderen vanaf vier jaar
Reactie van Bram Kleijnhuizen, geplaatst op 16-4-2014
Goed stuk. Ik snap dat krill ook wel wat voordelen heeft maar vermoede al dat de voordelen die ze beweren te hebben niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Ik ga dan liever voor iets dat wel op onderzoek is gebaseerd. Maar ik volg de ontwikkelingen van krill wel. Bram
Reactie van Said, geplaatst op 13-4-2014
Goed dat jullie er aandacht aan besteden!
Reactie van Neeltje, geplaatst op 12-4-2014
Krill olie is ook goed voor de gewrichten. Heeft visolie ook effect op gewrichten, artrose en kraakbeen problemen? MVG.
Antwoord van Anna, gegeven op 14-4-2014
Hoewel er zeker aanwijzingen zijn dat omega-3 vetzuren een positieve invloed hebben op uw gewrichten wordt dat door de EFSA (Europese autoriteit voor voedselveiligheid, het onafhankelijke instituut dat voedingsstoffen beoordeelt op hun veiligheid en werking) niet voor 100% bewezen geacht. Het product dat ik bij gewrichtsklachten aanraad is de Flinndal Glucosamine+, speciaal ontwikkeld voor uw gewrichten en kraakbeen. Hoewel de EFSA de invloed van glucosamine op gewrichten ook niet voor 100% bewezen acht, is het wel zo dat veel mensen met gewrichtsklachten baat hebben bij dit product.
Reactie van Lena, geplaatst op 11-4-2014
Hallo Ik ben zeer benieuwd hoe de visolie gereinigd word. Hoe en welke middelen.Zouden jullie hier een antwoord op willen geven? Vriendelijke groet, Mw. Vd Sterre
Antwoord van Anna, gegeven op 14-4-2014
Flinndal Omega-3 forte wordt gezuiverd met bleaching earth en activated carbon. Bleaching earth is een soort klei, en activated carbon is een soort koolstof. Deze natuurlijke stoffen maken de olie schoon, o.a. doordat de moleculen ervan zich binden aan de schadelijke stoffen die voorkomen in vis door de vervuiling in de zee. Zo worden schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld zware metalen, uit de olie gefilterd.
Reactie van Peter Janstra, geplaatst op 11-4-2014
U gaat echt te kort door de bocht. De opname van Krill verloopt namelijk wezenlijk anders dan bij gewone visolie. Krill bindt nl aan de fosfolipiden en dat doet visolie niet. U vergelijkt dus appels met peren.
Reactie van José, geplaatst op 8-4-2014
Ik ben wel nog op zoek naar een visolie die mij geen oprispingen bezorgd want van de omega 3 krijg ik ze wel wat ik als zeer onplezierig beschouw en ben er dus ook mee gestopt.
Reactie van Hetty herremans, geplaatst op 7-4-2014
Prima uitleg flinndal omega 3 voor mij prima geen vissmaak daarna gebruik het al jaren.
Reactie van P.Zoon-de Bruijn, geplaatst op 7-4-2014
Na het lezen over krilolie ben ik blij dat jullie kiezen voor visolie. Laten wij zuinig zijn op ons eco-systeem.
Reactie van Joke , geplaatst op 7-4-2014
Fijn, dat u er zo uitgebreid op ingaat. En heel goed dat duurzaamheid bij u een grote rol speelt ! Klasse!
Reactie van Martin, geplaatst op 7-4-2014
Qua hoeveelheid EPA en DHA klopt jullie verhaal zeker, maar jullie vertellen niet het hele verhaal. In Krillolie zitten nog een aantal; hele belangrijke stoffen, waaronder de super antioxidant Astaxanthine..! Het totale effect is van Krillolie beter door de synergische werking. Alle grote Amerikaanse gezondheids sites zoals dr. Mercola, dr. Al Sears en Mike Adams van Natural News gaan voor Krill olie..!
Antwoord van Thijs, gegeven op 7-4-2014
Hartelijk dank voor uw reactie. Hierbij geven we graag wat verdere uitleg. De EFSA (European Food Safety Authority) heeft in 2012 alle gezondheidsclaims die gedaan worden over voedingsstoffen grondig onderzocht op wetenschappelijke onderbouwing. Alleen claims die voor 100% wetenschappelijk bewezen zijn geacht mogen nog gebruikt worden. Ook van astaxanthine zijn alle claims bekeken, zoals die over de antioxidatieve- en ontstekingsremmende eigenschappen. De EFSA heeft hier echter niet afdoende bewijs voor kunnen vinden en daarom zijn deze claims (en alle claims die tot nu toe over astaxanthine gedaan zijn) afgekeurd. Om deze reden wordt het niet genoemd in het artikel. Wel houden we natuurlijk alle ontwikkelingen scherp in de gaten.
Reactie van Jan Kleinlangevelsloo, geplaatst op 6-4-2014
Verhelderende en duidelijke informatie. Prettig dat op het eind de 'Bronnen' worden genoemd, zodat de informatie ook eventueel verifieerbaar is.
Reactie van Tini Terpstra-Oostenveld, geplaatst op 6-4-2014
Uw artikel over krilolie gelezen. Inderdaad vroeg ik mij al een tijdje af wat dat was omdat er op t.v. reclame is te zien en ben blij met uw uitleg. De Omega 3 capsules gebruik ik al heel lang en heb nog nooit last gehad van oprispingen of levertraan smaak. Ben erg tevreden over uw Multi Vitaal,Omega 3 en Vit.D. Met vriendelijke groet,T.Terpstra
Reactie van A Bos vd weert, geplaatst op 6-4-2014
Heb me al eens afgevraagd wat het verschil is van de beiden pillen .Is goed uit gelegd voor leek. Ik ben zelf tijdelijk gestopt met omega 3 forte omdat ik wel de hele dag vis proefde en het zuur er van kreeg.
Reactie van Ben Bloemsma, geplaatst op 6-4-2014
Bedankt voor de goede informatie erg duidelijk ik hoop dat veel mensen dit lezen en niet in het Krill verhaal trappen en ook begrijpen wat de waarde van Krill is voor de natuur.
Reactie van Margriet, geplaatst op 6-4-2014
Goed dat jullie er aandacht aan besteden!
Reactie van e.demmenie, geplaatst op 6-4-2014
Ik krijg wel levertraanachtige oprispingen van omega-3 capsules als ik ca. 1 uur na het innemen ga sporten. Met de krillolie capsules heb ik geen ervaring.
Reactie van Petra, geplaatst op 6-4-2014
Ik gebruik al jaren Flinndal Omega-3 Forte en ben echt heel tevreden over. Heb nooit oprisping of namaak van van de visolie. Ik voel me er heel goed bij en mijn cholesterol is al super goed! En ideaal het wordt altijd goed thuis bezorgd! Dus al met al ben ik supet tevreden!
Reactie van A.M. Haan - van der Vliet, geplaatst op 5-4-2014
Ik gebruik al jaren o.a. Flinndal Omega-3 Forte capsules. Geen bijsmaak of oprispingen. Ben een zeer tevreden klant.
Reactie van P Meester, geplaatst op 5-4-2014
Bedankt voor deze informatie. Natuurlijk behoudt van onze natuur daar doe ik graag aan mee!
Reactie van janny rijnhoud, geplaatst op 5-4-2014
doordat ik te weinig vis eet en de visolie voor de gezondheid toch cruciaal is en ik beide varianten heb gebruikt en het verschil was alleen te merken in mijn portemonnaie,succes met uw eigen test!
Reactie van Irene klomp, geplaatst op 5-4-2014
Het is allemaal een mooi verhaal maar waar wordt de vis gevangen die bestemd is voor flinndal en in hoeverre is dat water verontreinigd ? En er zit in krillolie ook astaxanthine wat een sterk ontstekingsremmende werking heeft ! Jammer dat dit niet in de visolie van Flinndal zit !
Antwoord van Thijs, gegeven op 7-4-2014
De olie die Flinndal gebruikt voor de Flinndal Omega 3 forte capsules komt van ansjovis en sardines. Beide vissoorten komen uit de South Pacific, voor de kust van Peru, waar het water relatief schoon is. De visolie voor Flinndal wordt bovendien tweemaal gereinigd tijdens het productieproces, zodat we zeker weten dat de omega-3 capsules zo schoon mogelijk zijn. Wat de astaxanthine betreft; de EFSA (European Food Safety Authority) heeft in 2012 alle gezondheidsclaims die gedaan worden over voedingsstoffen grondig onderzocht op wetenschappelijke onderbouwing. Alleen claims die voor 100% wetenschappelijk bewezen zijn geacht mogen nog gebruikt worden. Ook van astaxanthine zijn alle claims bekeken, zoals die over de antioxidatieve- en ontstekingsremmende eigenschappen. De EFSA heeft hier echter niet afdoende bewijs voor kunnen vinden en daarom zijn deze claims (en alle claims die tot nu toe over astaxanthine gedaan zijn) afgekeurd. Om deze reden wordt het niet genoemd in het artikel. Wel houden we natuurlijk alle ontwikkelingen scherp in de gaten.
Reactie van H.C.M.Reynders, geplaatst op 5-4-2014
Wij gebruiken al jaren visolie-capsules tot onze tevredenheid. Laat de kril maar liever voor de walvissen en ed.
Reactie van Els Brilman, geplaatst op 5-4-2014
Dit is eigenlijk precies wat ik wilde weten. Bedankt voor de informatie.
Reactie van Yvonne Meurs-Sterenborg, geplaatst op 5-4-2014
Ik ben tevreden met mijn Omega-3 capsules, met groet.
Reactie van j m van Rijen ,,,, geplaatst op 5-4-2014
visolie natuurlijk !!!
Reactie van riek klappe, geplaatst op 5-4-2014
Dankjewel voor de uitgebreide en duidelijke uitleg. Dat is erg nodig in deze tijd van alle aangeboden super-foods Laten we ons blijven realiseren dat het voedsel is voor de dieren die daar leven. Wij hebben echt wel voldoende.Zij straks niet meer.
Reactie van Eveline van de Kamp, geplaatst op 5-4-2014
Erg nuttige info, bedankt!
Reactie van Els van der Hoek, geplaatst op 5-4-2014
Finndal Omega-3 Forte geeft bij mij wel nare oprispingen van de visolie smaak.
Reactie van H.j.v.d.molen, geplaatst op 5-4-2014
Lijkt mij wat kwallieteit betreft niks beter. Wel duurder.Blijf mooi bij mijn vis olie. Vrg H.j. Vd Molen
Reactie van A.J. Keijzer, geplaatst op 5-4-2014
Al enkele jaren gebruik ik Flinndal Omega-3 Forte. Van oprispingen heb ik nooit last. Het product bevalt me uitstekend.
Reactie van À van den Broek, geplaatst op 5-4-2014
Ik gebruik al jaren vis olie je ruikt niets en bij die andere wel en het werkt niet voldoende moet er meer van in nemen
Reactie van Janny Groen, geplaatst op 5-4-2014
U hoeft niet ongerust te zijn ik heb totaal geen behoefte om over te stappen. Na de oorlog heb ik niet anders gekregen dan levertraan (met een suikerklontje). Ik begreep wel dat de krillolie magertjes zou zijn. Nog een leuk voorbeeld. Tijdens een meditatie sessie moesten wij ons richten op 1 iemand. Bij mijn visualisering kreeg ik de graatstructuur van een vis voor mij. Bij het einde van de totale sessie kreeg deze mevrouw het advies voor haar gezondheidsproblemen visoliecapsulus te gaan gebruiken. Ik ben haar helaas uit het oog verloren. Na een stilte periode ben ik weer omega3 gaan gebruiken, waarom? ik kreeg een steeds drogere huid en dat is nu weer verholpen. nee ik blijf mijn garnaaltjes liever zo eten. met vriendelijk groeten Mevr. J. Groen
Reactie van Ria Abbekerk, geplaatst op 5-4-2014
Bedankt voor het uitzoeken wat Krillolie met visolie verschilt. Ook bij mij waren er vraagtekens. Blij lekker visolie gebruiken.
Reactie van Mario Van Rems, geplaatst op 5-4-2014
Hartelijk dank voor deze uitstekende informatie. Ik ga voortaan 2 capsules Omega 3 Forte innemen.
Reactie van Maria Riesenkamp, geplaatst op 5-4-2014
Hoe zit het dan met omega 3 capsules van algen?
Antwoord van Thijs, gegeven op 7-4-2014
Algenolie bevat DHA uit algen. Vis bevat dezelfde soort DHA, omdat vissen zich voeden met algen, dus qua werkzaamheid is het exact hetzelfde. Alleen de productiemethode is anders. Algen worden gekweekt in een gecontroleerd milieu, terwijl de visolie voor Flinndal tweemaal tijdens het productieproces wordt gezuiverd. Zo weten we zeker dat al onze omega-3 capsules zo schoon mogelijk zijn.
Reactie van ineke Beijers, geplaatst op 5-4-2014
Hoe is de verhouding omega-3 Forte en de vegetarische omega-3 capsule?
Reactie van Marja, geplaatst op 5-4-2014
Goed artikel, wij blijven Flinndal Omega 3 gebruiken!
Reactie van Ria, geplaatst op 5-4-2014
Heel,af en toe heb wel een oprisping met een vissmaak. Deze is dan wel eenmalig, dus goed te accepteren. Bedankt voor het artikel.
Reactie van rappard, geplaatst op 5-4-2014
ik gebruik alleen visolie capsules,zal dus geen krillolie capsules gaan gebruiken. mvg rappard
Reactie van Corrie van der Wouden, geplaatst op 5-4-2014
Ik gebruik algenolie. Is dat niet nog beter voor mens en milieu?
Antwoord van Thijs, gegeven op 7-4-2014
Algenolie bevat DHA uit algen. Vis bevat dezelfde soort DHA, omdat vissen zich voeden met algen, dus qua werkzaamheid is het exact hetzelfde. Alleen de productiemethode is anders. Algen worden gekweekt in een gecontroleerd milieu, terwijl de visolie voor Flinndal tweemaal tijdens het productieproces wordt gezuiverd. Zo weten we zeker dat al onze omega-3 capsules zo schoon mogelijk zijn. In hoeverre het beter is voor het milieu dan visolie vinden wij moeilijk te zeggen, omdat het ook de nodige energie kost om de algen te kweken.