Terug naar overzicht

Chlorella: een kleine alg met ontgiftende krachten

Chlorella: een kleine alg met ontgiftende krachten
Pauline
2-3-2023
0 Reacties
Chlorella

De wonderen van de natuur blijven ons altijd verbazen. Neem nou chlorella: deze micro-alg wordt gezien als één van de meest volwaardige voedingsbronnen ter wereld. Oorspronkelijk komt chlorella voor in Zuidoost Aziatische meren en rivieren, maar tegenwoordig wordt chlorella op meerdere plekken ter wereld gekweekt. Dit om zijn talrijke gezondheidsvoordelen. In deze blog lichten we de belangrijkste kort toe.

Wat is chlorella?

Chlorella is een eencellige zoetwateralg die vooral bekend staat om zijn ontgiftende werking. De alg werd in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog: M. W. Beijerinck. Toch bestaat de alg al zo’n circa 2,5 miljard jaar. Oorspronkelijk komt chlorella voor in Zuidoost Aziatische meren en rivieren, maar tegenwoordig wordt chlorella op meerdere plekken ter wereld gekweekt. Chlorella dankt zijn naam aan de Griekse woorden ‘chloros’, wat groen betekent en ‘ella’, wat staat voor klein. Een groentje dus, maar niet als we kijken naar voedingswaarde!

Een volwaardige voedingsbron

Chlorella wordt gezien als één van de meest volwaardige voedingsbronnen. De alg bevat meer dan twintig verschillende soorten vitaminen en mineralen. Waaronder een hoge dosis van de provitamine, bétacaroteen, wat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Daarnaast bestaat het voor de helft uit eiwit en bevat chlorella veel gezonde vetten en vezels.

De groene kleur dankt de alg aan zijn uitzonderlijk hoog gehalte chlorofyl. Chlorofyl (of bladgroen) is de stof uit planten die betrokken is bij het proces waarbij planten zuurstof aanmaken. Voor de mens zou dit gezondheidsvoordelen kunnen leveren voor: het bloed, spijsvertering, lever en nieren.

Als kers op de taart bevat chlorella de unieke stof: Chlorella Groei Factor (CGF). Deze stof wordt enkel in chlorella aangetroffen. Het zorgt ervoor dat de alg zich razendsnel kan vermenigvuldigen – binnen tien uur kan chlorella zich verdubbelen! Voor het menselijk lichaam zou CGF een bijdrage leveren aan een sneller herstel van onze lichaamscellen en -weefsels. Maar hier is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor.

Ondersteunt het ontgiftingsproces

Chlorella staat vooral bekend om zijn natuurlijke ontgiftende werking. Het ondersteunt de lever, galblaas en de nieren, de organen die verantwoordelijk zijn voor de natuurlijke ontgiftingsprocessen in het lichaam. Chlorofyl heeft namelijk de eigenschap om stoffen die schadelijk zijn, zoals zware metalen of giftige stoffen uit bestrijdingsmiddelen, aan zich te binden en af te voeren. Daarnaast is chlorella, door onder andere de hoge dosis chlorfyl en bétacaroteen, een belangrijke antioxidant. Het beschermt het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Voor wie?

Chlorella is geschikt voor iedereen die zijn voedinginname wil verrijken of het natuurlijke ontgiftingsproces wil ondersteunen. Flinndal Chlorella en Flinndal Detox bevatten Chlorella Vulgaris uit biologische teelt met een gebroken celwand. Hierdoor zijn de supplementen goed opneembaar door het lichaam!

Aanbevolen producten

Detox
Detox
4,5 sterren
(36)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Voordeelpakket Detox
10% Korting
Voordeelpakket Detox
5 sterren
(1)
Vanaf € 87,17
Bekijk product
Chlorella
Chlorella
4,5 sterren
(27)
Vanaf € 7,95
Bekijk product

Lees ook

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer
Voel je energiek deze lente

Voel je energiek deze lente

Ook in de lente is het van belang om je lichaam de juiste ondersteuning te blijven bieden. Ontdek handige tips om je deze lente vol energie te voelen!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Chlorella: een kleine alg met ontgiftende krachten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties