Spinazie-ricottalasagne


Spinazie-ricottalasagne

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaans pepertje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 g verse spinazie
  • 250 g ricotta (verse kaas)
  • nootmuskaat
  • 15 lasagnebladen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 pak gezeefde tomaten (400 ml)


Print recept

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak het pepertje schoon en snij in kleine ringen. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui, knoflook en peper 2 minuten. Schep de spinazie in gedeelten erdoor en laat op hoog vuur slinken. Schep de spinazie over in een zeef en druk het overtollige vocht er met een lepel uit. Schep de helft van de ricotta door de spinazie en breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Vet een ovenschaal in en verdeel het spinazie-ricottamengsel en de lasagnebladen in laagjes over de schaal. Bedek halverwege de lasagnebladen met de helft van de gezeefde tomaten. Eindig met een laag lasagnebladen en schenk hier de rest van de gezeefde tomaten over. Klop de rest van de ricotta los met de melk, zout en peper en verdeel dit mengsel over de tomaten. Verwarm de oven voor op 175 °C en bak de lasagne in het midden van de oven op een rooster in circa 30 minuten gaar.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden
Energie 505 kcal
Eiwit 21 gram
Vet 18 gram
Koolhydraten 58 gram
Vezel 9 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Minestronesoep. Energie: 430 kcal, 30 minuten. Lees meer

Pasta met prei en zongedroogde tomaten. Energie 585 kcal, 30 minuten. Lees meer

Plaattaart met tomaten tapenade en geitenkaas. Energie: 595 kcal, 60 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Spinazie-ricottalasagne

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.