Panzanella met sardines


Panzanella met sardines

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 600 g trostomaten, mooi rijp
  • 1 ciabattabrood (liefst 2 dagen oud)
  • 1 blikje sardines
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • verse basilicum
  • 3 eetlepels kappertjes


Print recept

Bereiding

Verhit de grill op de hoogste stand en rooster de paprika’s in de oven, tot ze zwart beginnen te zien. Draai ze regelmatig om. Stop ze in een afgesloten kom of plastic zak en laat even afkoelen. Snij de tomaten in partjes, bestrooi ze met wat zout en leg ze in een vergiet, die je hangt op een slakom om het tomatensap op te vangen. Scheur het brood in grove stukken. Laat het blikje sardines uitlekken en snij de sardines en ansjovis in kleine stukjes. Haal het vel van de paprika’s en snij ze in grove stukken. Snipper het teentje knoflook. Maak in de slakom een dressing van tomatensap, olijfolie, wijnazijn, knoflook en versgemalen peper. Snij de basilicum grof. Meng paprika, vis, tomaten, brood, kappertjes en basilicum met de dressing en hussel alles losjes door elkaar. Laat de salade even 15 minuten staan, zodat de dressing goed kan intrekken in het brood.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Eiwit 14 gram
Vet 22 gram
Koolhydraten 40 gram
Vezel 6 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Spaanse paella. Energie: 550 kcal, 45 minuten. Lees meer

Voedzame Vissoep. Energie: 525 kcal, 30 minuten. Lees meer

Minestronesoep. Energie: 430 kcal, 30 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Panzanella met sardines

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.