Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en aardappelen en snij in dunne plakjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de rode peper schoon en snij in ragfijne stukjes. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Meng in een kommetje knoflook, peper en rozemarijn. Vet een ovenschaal in met de helft van de olie en bedek de bodem met een laag knolselderij. Bestrooi met een beetje van het knoflookmengsel, een beetje kaas en peper en zout. Herhaal met plakjes aardappel en bestrooi ook deze met een beetje van het knoflookmengsel, kaas, peper en zout. Ga door met laagjes tot selderij en aardappel op zijn. Houd wat kaas over. Klop het ei los met de slagroom en giet dit mengsel over de schotel. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de gratin 50 minuten in de oven. Was en droog de veldsla. Snij de tomaten in partjes en de paprika in stukjes. Meng de sla met tomaat en paprika en meng met rest van de olie en azijn. Serveer de salade bij de gratin.
Bereidingstijd:
Voedingswaarden per persoon | |
---|---|
Energie | 440 kcal |
Eiwit | 16 gram |
Vet | 29 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vezel | 8 gram |
Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!
Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.
Schrijf je ervaring over Gratin met knolselderij