Broodje visburger met geroosterde tomaten

broodje_visburger_met_geroosterde_tomaten_abcf2dec.jpg

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g kerstomaten aan de tak
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 400 g kabeljauw
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 ei
  • 10 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • veldsla
  • 1 komkommer
  • 4 volkoren broodjes


Print recept

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175° C. Verdeel de tomaten aan de tak in een ovenschaal. Pers de knoflook uit boven de olie en sprenkel de knoflookolie over de tomaten. Maal er zeezout en peper over en rooster ze 25 - 30 minuten in de oven zodat de schil openbarst. Pel en snipper de sjalot. Meng de vis met een foodprocessor of blender samen met het sjalotje, kerriepoeder, zout, peper, ei en paneermeel. Vorm van het mengsel 4 burgers. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de burgers om en om bruin en gaar in circa 10 minuten. Snij met een kaasschaaf 8 lange slierten van de komkommer. Snij de broodjes open en leg op iedere onderkant een handje veldsla. Verdeel er de komkommer over en leg er de visburger op. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer het broodje met de gegrilde tomaten aan de tak.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Eiwit 30 gram
Vet 22 gram
Koolhydraten 44 gram
Vezel 7 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Wrap met romige avocadozalm. Energie 460 kcal, 15 minuten. Lees meer

Panzanella met sardines. Energie 430 kcal, 30 minuten. Lees meer

Spaanse paella. Energie: 550 kcal, 45 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Broodje visburger met geroosterde tomaten

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.