Terug naar overzicht

Kurkuma, een wondermiddel?

Kurkuma, een wondermiddel?
Flinndal
14-1-2016
1 Reactie

kurkuma.jpg


Kurkuma wordt in landen zoals India en China al eeuwenlang gebruikt als een medicijn. In Nederland kennen we het eigenlijk alleen als een kruid dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld rijst op smaak te brengen. Hoog tijd dus om de voordelen van dit kruid op een rijtje te zetten.


Wat is kurkuma?

Allereerst is het handig om te weten wat kurkuma precies is. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd en is familie van de gember. Het wordt gewonnen uit de plant Curcuma longa. Deze tropische plant komt vooral voor in India en Indonesië. De gedroogde wortel van deze plant wordt fijngemalen, waardoor het kruid ‘kurkuma’ ontstaat.


Curcumine

Het belangrijkste onderdeel van kurkuma is de stof curcumine. Dit stofje doet veel in ons lichaam, en heeft hierdoor verschillende gezondheidsvoordelen.

Gewrichten
Van curcumine is bekend dat het goed is voor de gewrichten. Dit gunstige effect wordt verkregen vanaf 300 mg per dag. Daarom hebben wij aan Flinndal Glucosamine 300 mg curcumine toegevoegd.

Huid
Vanaf 100 mg per dag helpt curcumine de huid gezond te houden.

Antioxidant
Vanaf 100 mg per dag helpt curcumine als antioxidant voor het immuunsysteem.

Lever
Vanaf 60 mg per dag helpt curcumine de vetstapeling in de lever tegen te gaan en de lever gezond te houden.

Bloedproductie
Vanaf 100 mg per dag ondersteunt curcumine de bloedproductie en de kwaliteit van het bloed en de bloedsomloop.


Kurkuma en voeding

Kurkuma kun je als kruid gewoon kopen bij de supermarkt. Je kunt kurkuma eenvoudig toevoegen aan rijst. Wanneer je een pannetje rijst op zet met water, voeg je 1 of 2 theelepels kurkuma toe. Je zult zien dat de rijst een gelige kleur krijgt en een beetje naar kerrie smaakt. Erg lekker.

Je kunt het ook toevoegen aan groene thee, met een beetje honing en citroensap of toevoegen aan een smoothie. Vaak zijn 1 of 2 theelepels voldoende, maar smaken verschillen natuurlijk.

Bovengenoemde tips zijn uiteraard niet de enige manier om kurkuma toe te voegen aan het eten. Je kunt hier zelf mee experimenteren. Eet smakelijk!


Aanbevolen producten

NovaSOL® Curcumine Forte
NovaSOL® Curcumine Forte
4,5 sterren
(112)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(87)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,8 sterren
(152)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Groene Thee Extract
Groene Thee Extract
4,6 sterren
(28)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Voordeelpakket Antioxidanten
10% Korting
Voordeelpakket Antioxidanten
Vanaf € 51,66
Bekijk product
Liver QR
Liver QR
5 sterren
(1)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Weerstand Complex
Weerstand Complex
4,4 sterren
(10)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Salie Extract
Salie Extract
4,5 sterren
(31)
Vanaf € 17,81
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
4,2 sterren
(38)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

De overgang: wat je moet weten en tips

De overgang: wat je moet weten en tips

In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.

Lees meer Lees meer
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou echt met koolhydraten?

Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?

Lees meer Lees meer
Eerste hulp bij zomerperikelen

Eerste hulp bij zomerperikelen

De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Kurkuma, een wondermiddel?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van Chris Vleminckx, geplaatst op 3-3-2019
Juist of niet