Wetenschappelijke achtergrond

De gezondheidsclaims die wij doen over de voedingsstoffen in onze producten zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authority). Een overzicht van alle gezondheidsclaims kun je op de website van EFSA terugvinden.

Hieronder vind je een aantal verwijzingen naar wetenschappelijke artikelen. We zullen dit de komende tijd steeds verder uitbreiden en deze artikelen ook delen in onze maandelijkse nieuwsbrief.

  1. Magnesium draagt mogelijk bij aan het verlagen van de kans op diabetes en hart- en vaatziekten.  Lees verder »
  2. De rol van vitamine D op het normaal functioneren van het immuunsysteem bij kinderen.  Lees verder »
  3. Vitamine B12 draagt bij aan de normale werking van de rode bloedcellen en de stofwisseling.  Lees verder »
  4. Het effect van calcium en vitamine D op botbreuken door osteoporose.  Lees verder »
  5. Het eten van vis is belangrijk voor het verminderen van het risico op dementie.  Lees verder »
  6. Vitamine B6 is goed voor het immuunsysteem, zenuwstelsel, rode bloedcellen en mentale welzijn. Lees verder »
  7. Wetenschappelijke achtergrond voor curcumine voor behoud van soepele gewrichten.  Lees verder »
  8. Calcium en vitamine D versterken de botten bij jonge meisjes.  Lees verder »
  9. Rode rijst in combinatie met visolie blijkt effectief voor het verlagen van het LDL cholesterol.  Lees verder »
  10. Inname van plantensterolen heeft een positieve invloed op het serum cholesterol. Inname van plantensterolen bij de voeding van mensen met een verhoogd cholesterol is daarom zinvol.  Lees verder »