Kies voor een juiste aanvulling

Vitaminen en mineralen halen we vooral uit onze voeding en soms heb je een aanvulling nodig. De hoeveelheid vitaminen en mineralen die je nodig hebt verschilt per persoon. Leeftijd en geslacht maar bijvoorbeeld ook zwangerschap en vegetarisch eten zijn factoren die bepalen of je een aanvulling nodig hebt.

Veel mensen vragen zich af of ze met voedingssupplementen niet te veel binnenkrijgen. We leggen je graag uit waar wij onze dosering op baseren.

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is een richtlijn. Het geeft aan hoeveel vitaminen en mineralen een volwassene (tot ongeveer 50 jaar) per dag nodig heeft.
Op de achterkant van onze verpakkingen kun je zien hoeveel procent van de ADH je met onze producten binnenkrijgt. Deze informatie staat ook duidelijk vermeld op de productpagina’s van onze website onder de tab “bijsluiter”.

Verantwoorde dosering

Bij de dosering van onze producten houden we altijd rekening met de ADH. Zo zorgen we ervoor dat je nooit te veel vitaminen en mineralen binnenkrijgt in combinatie met je voeding. Onze voedingssupplementen zijn bedoeld als een aanvulling op de normale voeding. Ook bij een tekort in de voeding of een verhoogde behoefte zoals bij roken, herstel na ziekte of ouder worden, kan een aanvulling van een van onze voedingssupplementen zinvol zijn.

Maximale hoeveelheid

Naast de ADH is er door de EFSA (European Food Safety Authority) voor de meeste vitaminen en mineralen een bovengrens vastgesteld. Dit is de hoeveelheid die je dagelijks maximaal binnen mag krijgen. Deze ligt vaak vele malen hoger dan de ADH. Niet voor alle stoffen is een maximaal veilige hoeveelheid vastgesteld. Langdurige overschrijding van de maximaal veilige hoeveelheid kan klachten geven en raden wij af. De dosering in onze supplementen ligt daarom altijd ver onder de maximale hoeveelheid.

Test zelf hoeveel je binnenkrijgt

Onze producten zijn zo gedoseerd dat ze, zelfs in combinatie met elkaar, niet boven de maximaal veilige hoeveelheid uitkomen. Wil je dit graag zelf testen? Bekijk dan in de maximaal veilig module hoeveel je binnenkrijgt ten opzichte van de ADH en de maximaal veilige hoeveelheid.

Hoe gezond ben jij?

Met de uitgebreide voedingstest van Flinndal krijg je inzicht in hoe gezond je eet, of je voldoende beweegt en of je voedingstoffen tekort komt. Het invullen van de test kost ongeveer tien tot vijftien minuten. Je ziet precies welke voedingsstoffen je voldoende binnenkrijgt en waar je een mogelijk tekort aan hebt. Ook krijg je handige tips en lees je met welke Flinndal producten het beste bij jou passen. Het persoonlijke rapport wordt na afloop van de test gratis naar je toe gemaild.