Terug naar klantenservice

Veelgestelde vragen over: Gebruik, bewaren en inname van producten

Hoe bewaar ik mijn supplementen?

Onze vitaminen en mineralen zitten in speciale, luchtdichte zakjes. De handige zipsluiting klik je gemakkelijk dicht. Bewaar de producten altijd in de originele verpakking, beneden de 25 graden, uit de zon en buiten bereik van kinderen.

Achterop de verpakking staat de houdbaarheidsdatum, ook wel THT datum genoemd. In de handige bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen, bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie. Bewaar de rest in de originele verpakking.

Hoe neem ik mijn supplementen het beste in?

Neem een tablet of capsule in met een glas water. Doe dit bij voorkeur niet met warme dranken. Door de warmte kan een capsule namelijk al gaan smelten voordat deze in uw maag zit. Dat is niet erg, maar je kunt er wel een nasmaak van krijgen. Probeer er ook niet op te kauwen, dit zorgt voor een vieze smaak. Dat geldt natuurlijk niet voor kauw- of zuigtabletten, deze zijn speciaal gemaakt om op te kauwen/zuigen.

Hoe lang zijn de voedingssupplementen houdbaar?

Als je een pakketje ontvangt dan zorgen wij ervoor dat de producten altijd langer dan een half jaar houdbaar zijn. De exacte houdbaarheidsdatum (ook wel THT datum genoemd) staat op de achterkant van de verpakking. Houd je daar aan en sluit het zakje steeds goed af. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, kunnen wij de kwaliteit en werkzaamheid van het product niet meer garanderen.

Bewaar je de supplementen in een bewaardoosje? Dan zijn ze een paar weken houdbaar. Stop daarom voor een paar weken supplementen in het bewaardoosje en bewaar de rest in de originele verpakking. Zo voorkom je dat de supplementen gaan plakken of verkleuren.

Wat is het beste moment om een supplement in te nemen?

Wij raden aan om supplementen bij de maaltijd in te nemen. In een maaltijd zit meestal ook een beetje vet. En vet helpt weer bij de opname van de in vet oplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K).

Op de achterkant van de zakjes vind je terug wanneer je de supplementen het beste kunt innemen. Deze informatie vind je ook op pagina van het betreffende product onder de tab ‘Inhoud en gebruik’.

Mag ik de Flinndal producten in combinatie met elkaar gebruiken?

Flinndal producten zijn verantwoord gedoseerd, zodat de gunstige invloed van elke stof optimaal is. Maar we letten er ook op dat de dosering verantwoord is, zodat je in combinatie met andere Flinndal producten ook weer niet teveel binnenkrijgt. Ben je benieuwd of je niet teveel binnenkrijgt? Gebruik dan onze Maximaal Veilig Module.

Ik heb moeite met het doorslikken van supplementen. Wat kan ik doen?

Hieronder vind je een aantal tips om het slikken makkelijker te maken.

  • De meeste producten van Flinndal hebben een breuklijn, zodat ze makkelijk door te breken zijn. Een half tablet is al een stuk kleiner dan een heel tablet.
  • Gebruik voor de tabletten de tablettensnijder.
  • Doe de inhoud van een capsule door een beetje vla of ander eten, zo krijg je wel de goede extra's binnen, maar hoef je de capsule niet in z'n geheel door te slikken.
  • Houd je hoofd recht als je slikt. Gooi dus niet tijdens het slikken je hoofd naar achteren, want daarmee sluit je juist je keel af, waardoor het lastiger wordt om door te slikken.
  • Gebruik voldoende water of een stukje brood om het supplement mee weg te spoelen.

Ik gebruik medicijnen of ben ziek, mag ik Flinndal producten in combinatie daarmee gebruiken?

Als voedingssupplementenleverancier mogen wij geen uitspraken doen over medische zaken. In geval van ziekte, medicijngebruik, zwangerschap of bij het geven van borstvoeding raden we daarom altijd aan om te overleggen met arts of apotheker, voordat je overgaat tot het gebruik van voedingssupplementen.

Contact

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Chat met onze klantenservice

Gemiddelde wachttijd: < 3 minuten

Stuur ons een bericht via chat.

Gemiddelde wachttijd: < 3 minuten

Stuur ons een bericht via chat.

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag

Neem contact op via het contactformulier

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag

Neem contact op via het contactformulier

Bel ons

Gemiddelde wachttijd: < 1 minuut

0800-7080

Gemiddelde wachttijd: < 1 minuut

0800-7080

Facebook Messenger

Gem. wachttijd (tijdens kantooruren): < 3 minuten

Ga naar Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd (tijdens kantooruren): < 3 minuten

Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Bedrijfsinformatie

Flinndal B.V.

Vestigingsadres: Oerkapkade 5 2031 EN Haarlem (kantoor)
E-mailadres: [email protected]
KvK-nummer: 34195553
BTW nummer: NL 812582792 B01