Terug naar overzicht

Wat vrouwen op de wc doen (gezondNU)

Wat vrouwen op de wc doen (gezondNU)
gezondNU
19-2-2013
0 Reacties

Wat vrouwen op de wc doen (gezondNU)

De meeste vrouwen gaan graag samen naar het toilet. Wat we daar precies doen, is voor veel mannen een mysterie. Maar het antwoord is simpel: niets bijzonders. Niet meer dan een grondige inspectie voor de spiegel, gezamenlijk stoom afblazen en, oh ja,  toiletteren. Eén ding doen we niet samen; onze bekkenbodemspieren trainen. Al zou dat misschien niet eens zo’n gek idee zijn.

Meer dan de helft van de volwassen vrouwen verliest soms urine. Dit kunnen een paar druppels bij een inspanning zijn, maar ook een volledig natte onderbroek. Niet prettig, wel schokkend. “Incontinentie, vooral in hevige mate, heeft een grote invloed op je zelfbeeld”, vertelt bekkenfysiotherapeut Angelina Bearzatto in gezondNU. Daarom is het extra belangrijk dit probleem bij de bron aan te pakken.

gezondnu02_2502eb0e.jpgMaar hoe dan? Door één van de onbekendste spieren van het lichaam te trainen, de bekkenbodemspier. Voor veel vrouwen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Want als je niet weet waar het zit, kun je het ook niet trainen. Angelina Bearzatto: “Ik vraag elke dag vrouwen hun bekkenbodemspier aan te spannen. Ik zie spierspanning ontstaan op de gekste plaatsen, maar niet in de bekkenbodem.”

De eerste stap tegen urineverlies is dus niet stiekem maandverband gebruiken. Wel:  trainen! Elke dag vijf tot tien minuten je bekkenbodemspieren aanspannen en ontspannen, heeft al effect.

En is die spier in jouw lichaam onvindbaar? Vraag hulp van een insider, de bekkenfysiotherapeut is een goede. Maar ook een sport- of een yogadocent kunnen je als een tomtom de weg wijzen in je lichaam.

Houd daarnaast je plas niet te lang op en drink voldoende (maar niet te veel). Anderhalf tot twee liter vocht per dag is genoeg. En houd je buik niet krampachtig de hele dag in, anders overspan je de bekkenbodemspieren. Laten hangen die buik dus!

Samen de bekkenbodemspieren trainen is misschien een beetje gênant. Maar door het er subtiel erover te hebben, help je misschien wel een vriendin óf vriend. Want, oh ja, ook mannen hebben een bekkenbodemspier.

Redactie gezondNU

gezondNU is hét onafhankelijke magazine over gezondheid, voeding en psyche. gezondNU 2-2013 is nu te koop of te bestellen via gezondNU.nl

Flinndal heeft maandelijks een gastbijdrage van gezondNU op het blog.

Aanbevolen producten

Multi 50+ Vrouw
Multi 50+ Vrouw
4,6 sterren
(151)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Overgang Formule 10 in 1
Overgang Formule 10 in 1
4,2 sterren
(141)
Vanaf € 13,95
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw en Man
Multi 50+ Vrouw en Man
4,8 sterren
(10)
Vanaf € 41,66
Bekijk product
Voordeelpakket Vrouw 50+
10% Korting
Voordeelpakket Vrouw 50+
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 75,01
Bekijk product
Foliumzuur (B11)
Foliumzuur (B11)
4,7 sterren
(7)
Vanaf € 8,03
Bekijk product
Menosol Pro
Menosol Pro
5 sterren
(2)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Ashwagandha veilig om te gebruiken?

Het VWS liet onderzoek uitvoeren naar de risico's van Ashwagandha, waaruit bleek dat dit kruid als potentieel gevaarlijk wordt beschouwd. Aangezien Ashwagandha deel uitmaakt van het assortiment van Flinndal en er mogelijk vragen zijn over de veiligheid ervan, willen we dit graag nader toelichten.

Lees meer Lees meer
Het belang van slaaphygiëne

Het belang van slaaphygiëne

Een essentieel aspect van een goede nachtrust is slaaphygiëne. In deze blog leggen we je uit wat slaaphygiëne is en geven we tips voor een goede nachtrust.

Lees meer Lees meer
Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Pasta met geroosterde tomaatjes & homemade pesto

Heb je zin in een eenvoudig en vegetarisch gerecht? Kies dan voor deze pasta. Het is lekker én razendsnel klaar! Probeer het zelf en volg het recept.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Wat vrouwen op de wc doen (gezondNU)"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties