Shakshouka
![shakshouka](/cloud/img/20221017_fl_shakshuka_blog_570x336_v1-(1)_4b876d58.png)
Shakshouka (ook wel geschreven als: shakshuka) is een gerecht van eieren in een (pittige) tomatensaus. De precieze oorsprong van dit hartverwarmende eiergerecht wordt nog betwist. Volgens sommige historici zou de oorsprong in Tunesië liggen. Maar waar het ook vandaan komt, wij vinden dit recept alvast heerlijk! Zelf ook maken? Bekijk wat je nodig hebt hieronder.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 4 eieren
- Zout naar smaak
- 50 g feta, in blokjes
- Paar takjes koriander
Zo maak je het
De bereidingstijd is circa 40 minuten.
Pel en snipper de ui fijn. Snijd daarna de groene en rode paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, paprika’s, komijn en chilivlokken. Voeg de blik tomaten toe, verdeel ze met een pollepel in kleine stukjes en laat de groenten op laag vuur 15 minuten pruttelen.
Maak dan 4 holtes in het groentemengsel en breek in elk ervan een ei. Bestrooi de eieren met zout, leg een deksel op de pan en laat de eieren op heel laag vuur 10minuten garen. Bestrooi met feta en gesneden koriander.
Je kunt er volop op variëren, bijvoorbeeld door een pittig merguez worstje mee te bakken, wat Turkse groene pepers of een zoete aardappel in plakjes. Eet het eventueel met een snee brood.
Minder koolhydraten?
Dit recept bevat in de basis geen koolhydraten. Bij overgewicht en bij diabetes type 2 kan het gunstig werken om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding te verminderen. Dat betekent: geen toegevoegde suikers en frisdrank en (veel) minder brood, pasta, aardappelen en rijst. Deze adviezen zijn voor iedereen van toepassing die graag wat kilo’s wil kwijtraken.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=200&h=200&mode=crop)
De overgang: wat je moet weten en tips
In deze blog bespreken we wat de overgang precies inhoudt, welke symptomen je kunt verwachten en geven we je tips om deze fase zo soepel mogelijk te doorlopen.
Lees meer Lees meer![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=200&h=200&mode=crop)
Hoe zit het nou echt met koolhydraten?
Hoe zit het nou precies: zijn alle koolhydraten ongezond? En wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je koolhydraten eet?
Lees meer Lees meer![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=200&h=200&mode=crop)
Eerste hulp bij zomerperikelen
De zomer is voor veel mensen het favoriete seizoen. Maar als het erg warm is, kunnen typische zomerperikelen opspelen. Lees onze tips en hou ze buiten de deur!
Lees meer Lees meerGeef je reactie op:
Reacties
Dit blogartikel heeft nog geen reactiesLees ook
![De overgang: wat je moet weten en tips](/cloud/img/20240229_fl_social_blog_0318_4b9f4481.png?w=300&h=200&mode=max)
![Hoe zit het nou echt met koolhydraten?](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_koolhydraten_blog_570x336_0d2f11ed.png?w=300&h=200&mode=max)
![Eerste hulp bij zomerperikelen](/cloud/img/20240613_fl_social_jul_aug_magnesium_zomer_perikelen_blog_570x336_fc93a3b6.png?w=300&h=200&mode=max)