Terug naar overzicht

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas
Pauline
11-4-2024
0 Reacties

asperges

Een typische voorjaarsgroente is de asperge. Het aspergeseizoen begint officieel op de tweede donderdag van april en duurt tot eind juni. Je hebt witte, groene en zelfs paarse asperges. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Eet er dus lekker veel van met dit heerlijke recept!


Ingrediënten

Voor 2-3 personen.

  • 500 gram verse groene asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen (het sap en de schil)
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie (optioneel)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de asperges en snijd de uiteinden er af.
  3. Leg de gewassen asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Rol de asperges zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  4. Breng de asperges op smaak met zout en peper. Voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe voor een verfrissende toets. Wees voorzichtig met het raspen van de citroenschil, het witte gedeelte van de schil kan namelijk zorgen voor een bittere smaak.
  5. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten of tot ze gaar zijn en licht gebruind aan de randen.
  6. Haal de asperges uit de oven en strooi de geraspte Parmezaanse kaas gelijkmatig over de asperges.
  7. Zet de bakplaat terug in de oven en rooster de asperges nog eens 3-5 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt.
  8. Haal de geroosterde asperges uit de oven en garneer ze eventueel met verse peterselie voor extra kleur en smaak.
  9. Serveer de geroosterde asperges als bijgerecht bij vis, vlees of pasta.

Kies voor verse asperges

Het kiezen van de juiste asperges is belangrijk voor het bereiken van de beste smaak. Verse asperges hebben heldere kleuren en stevige stengels zonder tekenen van uitdroging. Het is belangrijk om ze snel te koken of te stomen om hun smaak en voedingsstoffen te behouden. Zo bevatten asperges veel vezels, vitamine C, foliumzuur en kalium.

Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(130)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Hart en Vaat Complex
Hart en Vaat Complex
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 15,95
Bekijk product
Weerstand Complex
Weerstand Complex
4,4 sterren
(10)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Oog Complex Forte
Oog Complex Forte
4,7 sterren
(27)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Quercetine Complex
Quercetine Complex
5 sterren
(3)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Voordeelpakket Weerstand Plus
10% Korting
Voordeelpakket Weerstand Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 55,71
Bekijk product
Nachtrust Forte
Nachtrust Forte
3,9 sterren
(93)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Voordeelpakket Beauty
$30.00 Korting
Voordeelpakket Beauty
Vanaf € 79,90
Bekijk product
Prikkelbare Darm Syndroom
Prikkelbare Darm Syndroom
4,4 sterren
(38)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(94)
Vanaf € 7,45
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Voel je energiek deze lente

Voel je energiek deze lente

Ook in de lente is het van belang om je lichaam de juiste ondersteuning te blijven bieden. Ontdek handige tips om je deze lente vol energie te voelen!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties