Mexicaanse kipsalade
Zin in een smakelijke en gezonde maaltijd? Probeer deze Mexicaanse kipsalade. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch of een gezonde avondmaaltijd, deze Mexicaanse kipsalade is een perfecte keuze voor elk moment van de dag. Lees hieronder het recept en tover in 30 minuten deze maaltijd op tafel.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 8 tl komijnpoeder
- 6 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl gemalen chilipepertjes
- 1 rode ui
- 250 gr zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 150 gr kipfilet of vega kipstukjes
- 50 gr mais
- 100 gr kikkererwten
- ½ el vierge olijfolie (voor de dressing)
- 1 el witte wijnazijn
- 50 gr sla naar keuze
- Peper en zout
Zo maak je het
Bereidingstijd circa 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Mix vervolgens de kruiden: komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en de gemalen chilipepertjes, in een kom.
Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in blokjes en schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Meng de gesneden groenten met de kruidenmix en 1 el olijfolie en bak in 18-20 minuten gaar in de oven.
Bak de kipfilet of vega kipstukjes gaar in een pan. Spoel de kikkererwten goed af en laat met de mais uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de witte wijnazijn. Voeg de kikkererwten, mais en groenten uit de oven toe en schep goed om. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Laat het groentemengsel nog even afkoelen voor je het op de sla legt en pluk ondertussen de kip in stukjes. Serveer het groentemengsel met de kip of vega kipstukjes op een bedje van sla.
Zoete aardappel
Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is een veelzijdige en voedzame groente die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De zoete aardappel is rijk aan vezels, vitamines en mineralen, en bevat bovendien weinig calorieën. Daarnaast heeft deze groente een zoete smaak en een zachte textuur, waardoor hij ideaal is voor het maken van diverse gerechten. Zo kun je zoete aardappel bakken, koken, roosteren, pureren of verwerken in een salade.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
Wat is astaxanthine?
Wat is astaxanthine? En waarom zou je het moeten overwegen als onderdeel van je dagelijkse routine? In deze blog duiken we dieper in de wereld van dit stofje.
Lees meer Lees meerVisolie en zwangerschap: gezonde omega-3 vetten voor jou en je baby
Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap genoeg omega 3-vetzuren binnen te krijgen. In deze blog bespreken we de rol van omega-3 tijdens de zwangerschap.
Lees meer Lees meerOnze tips voor minder PFAS in je leven
PFAS is de laatste jaren steeds vaker opgedoken in het nieuws. Veel mensen vragen zich af of het veilig is om producten te gebruiken die PFAS bevatten. In deze blog gaan we dieper in op het mysterie rond PFAS en geven we tips om je blootstelling eraan te verminderen.
Lees meer Lees meer