Voeding

Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap gezond en voldoende te eten. Het ‘voor twee eten’ hoef je niet zo letterlijk te nemen, want tijdens de zwangerschap heb je maar zo’n 300 calorieën per dag meer nodig dan normaal. In de voeding die je eet, zitten veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Deze zijn hard nodig voor de ontwikkeling van je kindje. Daarom is het onverstandig om tijdens de zwangerschap te lijnen.

Kies voor groenten en fruit

Eet tijdens de zwangerschap lekker veel groenten en fruit. Verder is het goed om gevarieerd te eten zodat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die je baby en jij nodig hebben.

Wist je dat baby’s proeven wat jij eet?

Baby’s kunnen in de baarmoeder proeven wat hun moeder eet. Per dag krijgt je kindje in je buik ongeveer een liter vruchtwater binnen. De smaak van sommige voedingsmiddelen, zoals knoflook, wordt dan meegegeven aan het vruchtwater. Zo kun je de baby al in dit stadium aan gezonde voeding laten wennen!

Belangrijke vitaminen en mineralen

Als je zwanger bent eet je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje. Je wilt natuurlijk het beste voor je baby in je buik en daarom is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Doordat je lichaam iets harder werkt, verandert ook de behoefte aan voedingsstoffen.

Daarom is het belangrijk om veel groenten en fruit te eten. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een multivitamine speciaal voor tijdens de zwangerschap. Dit bevat alle vitaminen en mineralen in de juiste dosering, zoals vitamine D, ijzer, foliumzuur en het omega 3 vetzuur DHA. Zo weet je zeker dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam nu nodig heeft.

Bekijk de zwangerschapsproducten van Flinndal »


Wat heb ik nodig?

Wanneer je zwanger wilt worden is het belangrijk om na het stoppen van de anticonceptie te beginnen met het nemen van foliumzuur. Foliumzuur is van belang voor de celdeling van de foetus.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.