Tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Veel vrouwen merken het dan ook direct als ze zwanger zijn! Je menstruatie blijft uit, maar je kunt bijvoorbeeld ook last hebben van misselijkheid en gespannen borsten. Al in de eerste weken. Zwangerschapssymptomen verschillen van vrouw tot vrouw. Een zwangerschapstest is de enige manier om duidelijkheid te krijgen, dus houdt je zelf niet langer in spanning en doe een test!

De eerste maanden van de zwangerschap is je buik vaak nog niet zo groot. Toch is je kindje al volop in ontwikkeling! Wist je bijvoorbeeld dat in de eerste drie maanden de vingerafdrukken van je kindje al worden bepaald?

Hormonen

Naarmate de zwangerschap vordert, wordt je buik steeds groter. Door de hormonen in je lichaam kun je haren gaan verliezen of juist meer haar krijgen. Je kunt last krijgen van stemmingswisselingen. Op het ene moment zit je nog lachend op de bank en uit het niets moet je huilen. Laat dit allemaal lekker over je heen komen en geef de hormonen de schuld.

IJzer

Niet alleen je buik wordt groter, maar ook je hart wordt iets vergroot. Je lichaam maakt namelijk meer dan één liter bloed aan voor de ontwikkeling van de baarmoeder, placenta en de baby. Je hart werkt dus ook iets harder om al dit bloed door je lichaam te pompen. Als je zwanger bent, kun je daarom ook wel wat extra ijzer gebruiken.

Foliumzuur tijdens de zwangerschap

Foliumzuur is niet alleen van belang als je probeert zwanger te worden. Ook tijdens je zwangerschap heeft het een belangrijke functie. Het is van belang voor de aanleg van de placenta, de groei van de baby en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Het is ook goed voor de vorming van rode en witte bloedcellen van moeder en kind. Daarnaast ondersteunt foliumzuur het celdelingsproces en het helpt het bij vermoeidheid. Niet voor niets is de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur – volgens het advies van de Gezondheidsraad – tijdens de hele zwangerschap 400 microgram per dag. Een nuttige vitamine dus!

Vitamine A en bètacaroteen

Vitamine A speelt een rol bij het celdelingsproces. Het is daarom belangrijk om voldoende vitamine A binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. Een teveel aan vitamine A kan echter schadelijk zijn voor de baby in je buik. Daarom heeft Flinndal ervoor gekozen om aan Flinndal Multi Zwanger geen vitamine A, maar bètacaroteen toe te voegen. Heeft je lichaam al voldoende vitamine A uit de voeding voorradig, dan vindt de omzetting naar vitamine A niet plaats. Bètacaroteen kan naar behoefte omgezet worden in vitamine A.

Vitamine D

Tijdens de zwangerschap heb je dagelijks 10 mcg vitamine D nodig. Deze hoeveelheid wordt aanbevolen voor een normale groei en ontwikkeling van de botten van je kindje.

Omega 3 vetzuren

Vetzuren uit vis zijn gezond, (juist) ook voor zwangere vrouwen. Het omega 3 vetzuur DHA is bijvoorbeeld goed voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van de baby*.

* Bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA in aanvulling op de ADH voor omega-3 vetzuren voor volwassenen (250 mg DHA en EPA).

Flinndal Multi Zwanger

Flinndal Multi Zwanger is zorgvuldig samengesteld aan de hand van de aanbevelingen voor zwangere vrouwen in Nederland. Zo bevat het voedingsstoffen voor je weerstand (vitamine C, zink, selenium, vitamine B6 en B12) en voor de energiehuishouding (vitamine B1, B3, B5, mangaan en magnesium). Maar ook 10 mcg vitamine D3, 400 mcg foliumzuur, extra ijzer en 200 mg van het omega 3 vetzuur DHA.

Bekijk alle zwangerschapsproducten van Flinndal »


Wat heb ik nodig?

Wanneer je zwanger wilt worden is het belangrijk om na het stoppen van de anticonceptie te beginnen met het nemen van foliumzuur. Foliumzuur is van belang voor de celdeling van de foetus.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.