Omega 3

Omega-3

Omega 3 vetzuren zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren. De belangrijkste zijn EPA en DHA. Het lichaam is niet, of slechts in beperkte mate in staat deze vetzuren zelf aan te maken. Ze zijn wel van belang voor allerlei functies in ons lichaam. Zo hebben deze vetzuren een gunstige invloed op het hart (vanaf 250 mg EPA en DHA), de hersenen (vanaf 250 mg DHA) en het gezichtsvermogen (vanaf 250 mg DHA). 

We treffen omega 3 vooral aan in vette vis, zoals haring, zalm, makreel, ansjovis en sardines. De Gezondheidsraad raadt aan minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst voor vette vis als zalm, haring, makreel en ansjovis te kiezen.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.