Bewaren en innemen

Hoe bewaar je supplementen en wanneer neem je ze in? Antwoord op deze vragen en meer lees je hier


Hoe lang zijn voedingssupplementen houdbaar?
Als je een pakketje ontvangt dan zorgen wij ervoor dat de producten altijd langer dan een half jaar houdbaar zijn. De exacte houdbaarheidsdatum vind je op de achterkant van het zakje. Sluit het zakje goed af, want dan blijven ze bruikbaar tot de houdbaarheidsdatum.

Hoe bewaar ik mijn supplementen?
Onze vitaminen en mineralen zitten in speciale, luchtdichte zakjes. De handige zipsluiting klik je gemakkelijk dicht. Bescherm de supplementen tegen zonlicht en bewaar het onder de 25 graden om verkleuring of plakken te voorkomen. Houd voedingssupplementen ook altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Hoe lang zijn voedingssupplementen in een bewaardoosje houdbaar?
Bewaar je supplementen in een bewaardoosje? Dan zijn ze een paar weken houdbaar. Stop daarom voor een paar weken supplementen in het bewaardoosje en bewaar de rest in de originele verpakking. Zo voorkom je dat de supplementen gaan plakken of verkleuren.

Wat is het beste moment om een supplement in te nemen?
Wij raden aan om supplementen bij de maaltijd in te nemen. In een maaltijd zit meestal ook een beetje vet. En vet helpt weer bij de opname van de in vet oplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K). 

Op de achterkant van de zakjes vind je terug wanneer je de supplementen het beste kunt innemen. Deze informatie vind je ook op pagina van het betreffende product onder de tab ‘bijsluiter’.

Hoe neem ik mijn supplementen het beste in?
Neem een tablet of capsule in met een glas water. Doe dit bij voorkeur niet met warme dranken. Door de warmte kan een capsule namelijk al gaan smelten voordat deze in uw maag zit. Dat is niet erg, maar je kunt er wel een nasmaak van krijgen. Probeer er ook niet op te kauwen, dit zorgt voor een vieze smaak. Dat geldt natuurlijk niet voor kauwtabletten, deze zijn speciaal gemaakt om op te kauwen.


Moeite met slikken?
Heb j ook wel eens moeite om tabletten in één keer door te slikken? Met de tablettensnijder van Flinndal is dat probleem opgelost. De tablettensnijder halveert moeiteloos alle tabletten. Vind je het ook lastig om capsules door te slikken? Maak dan een klein gaatje in de capsule en meng de inhoud door het eten. Of kies voor een van onze kauwvitaminen!


Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring