Veelgestelde vragen Flinndal Gezond Gewicht

Veelgestelde vragen over Gezond Gewicht

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over onze dieetmethode en de pakketten.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op onze klantenservice of de voedingsdeskundige.

Vragen over de methode »
Vragen over advies of het Stappenplan »
Overige vragen »

Flinndal shakes

Vragen over de methode

Wat maakt Flinndal Gezond Gewicht uniek?
Veel diëten bieden te weinig voedingsstoffen of zijn te streng waardoor je daarna net zo snel weer aankomt. Bij Flinndal staat jouw gezondheid voorop.

De Gezond Gewicht producten zijn ontwikkeld vanuit onze expertise over voedingsstoffen. Ze zijn wetenschappelijk onderbouwd en bevatten diverse natuurlijke ingrediënten. Er zitten lekker veel vitaminen, eiwitten en vezels in. Dat maakt de producten effectief en van hoge kwaliteit.

Daarnaast bieden wij het digitale Stappenplan (gratis bij een totaalpakket) zodat je stap voor stap je leefstijl slanker en gezonder kunt maken. Zo voorkom je het jojo-effect! Ook kun je terecht bij onze voedingsdeskundige. Afvallen kan namelijk allerlei vragen met zich meebrengen. We begeleiden je hier graag persoonlijk in. Flinndal Gezond Gewicht is dus een complete aanpak voor een optimaal en blijvend resultaat!
Wat is het voordeel van een totaalpakket?
De Gezond Gewicht producten kun je los bestellen en gebruiken, maar samen zijn ze het meest effectief. Een totaalpakket is bovendien altijd minimaal 15% voordeliger dan wanneer je de producten allemaal los zou bestellen. Ook krijg je bij een totaalpakket gratis het digitale Stappenplan (t.w.v. € 19,95) voor een slankere en gezondere leefstijl. Met een totaalpakket kies je voor een complete aanpak voor een optimaal en blijvend resultaat.
Waarom een stap voor stap aanpak?
Meestal gaan mensen die willen afvallen te fanatiek van start, het hele leven wordt omgegooid met een streng dieet. Vaak bieden zulke diëten te weinig voedingsstoffen, zijn ze moeilijk vol te houden en kom je daarna net zo snel weer aan. Daarom gelooft Flinndal in een stap voor stap aanpak.

Bij onze totaalpakketten krijg je dan ook gratis het digitale Gezond Gewicht Stappenplan. Dat geeft je in 12 stappen inzicht in hoe je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, eenvoudig gezonde maaltijden kunt maken en wat je eetgedrag is. Ook krijg je tips over beweging en nog veel meer.

Je ontvangt wekelijks een nieuwe stap per e-mail, om zo op een verantwoorde manier op een gezond gewicht te komen én te blijven.
Wat eet ik ’s avonds?
’s Avonds kook je zelf. Zorg dat minimaal de helft van je bord bestaat uit groenten. Neem je rijst of pasta? Kies dan voor volkoren. Neem je vlees? Kies voor mager. Wees matig met olie en sausjes In het Stappenplan vind je nog meer tips om gemakkelijk caloriearme gerechten te maken. Lekkere, slanke dinerrecepten vind je hier.
Hoe gebruik ik de eiwitshakes?
Als ontbijt (en/of lunch) kun je een Flinndal Eiwitshake nemen. Het lekkerst door een bakje (magere) yoghurt of kwark, maar kan ook door een glas melk of water. Voeg eventueel wat muesli of fruit toe.
Wat doe ik op eiwitshake vrije dagen?
Elk Gezond Gewicht totaalpakket heeft één of meerdere shakevrije dagen. Zo kun je ook een keer wat anders als ontbijt (en/of lunch) eten, zoals op zondagochtend met de familie. Zo blijft het beter vol te houden.

Op shakevrije dagen kun je als ontbijt bijvoorbeeld dit maken: 2 volkoren knäckebröd met halvarine, 30+ kaas en tomaat, een glas karnemelk en een kiwi. Of een kom magere yoghurt met 2 eetlepels Brinta, 1 eetlepel noten, een appel in stukjes en een kop thee. Of voor de lunch: bijvoorbeeld 2 volkoren boterhammen met halvarine, 20+ smeerkaas of rosbief met wat plakjes komkommer en tomaat. Of maak een lekkere, frisse salade met kip.

In het digitale Stappenplan (gratis bij Gezond Gewicht totaalpakketten) vind je nog meer tips om gemakkelijk caloriearme gerechten te maken.
Wat mag ik tussendoor eten?
Fruit en rauwe groenten zijn ideale tussendoortjes, maar ook de Flinndal Energiereep is zeer geschikt. Neem maximaal drie keer per dag een tussendoortje.
Wat mag ik drinken?
Begin de dag meteen met een glas water, en zorg voor voldoende vocht (minimaal 1 á 1 ½ liter) dat is goed voor de spijsvertering! Drink liever geen frisdrank of alcohol. Neem maximaal 1 glas vruchtensap per dag. Gebruik de Flinndal Slanke Lijn Thee, daar kun je tot vier kopjes per dag van drinken. Doe natuurlijk geen suiker in je thee of koffie… en drink vooral veel water.
Wanneer neem ik het Slank & Fit supplement in?
Je kunt je tablet het beste innemen met een glas water en bij een maaltijd. Dus bij het ontbijt, de lunch of het avondeten. Maar ben je dat vergeten, dan mag het ook tussendoor.
Hoe wordt het jojo-effect voorkomen?
Doordat de Flinndal Gezond Gewicht methode geen crashdieet is, maar een dieet waarbij je gezond leert eten en stap voor stap een nieuw voedingspatroon aanleert voorkom je een jojo-effect. Zo blijf je ook op de lange termijn op een gezond gewicht.
Hebben de Gezond Gewicht producten invloed op mijn stoelgang?
De producten van Flinndal Gezond Gewicht bevatten veel voedingsvezels. Deze hebben een gunstige invloed op de darmwerking en spijsvertering. Dat heeft een gunstige invloed op de stoelgang.

Gaat het dieet ten koste van mijn spieren?
Nee, dit dieet gaat juist niet ten koste van je spieren, want zowel de Flinndal Eiwitshakes als de Flinndal Energierepen bevatten een hoog percentage aan eiwit. Spieren bestaan voor een groot gedeelte uit eiwitten.
Bereik ik met één Gezond Gewicht totaalpakket meteen mijn streefgewicht?
Elk lichaam is anders en ook ieders eet- en leefpatroon. De een valt dus ook makkelijker af dan de ander. Hoeveel totaalpakketten je nodig hebt om op je streefgewicht te komen is daarom niet aan te geven.

Wil je alleen een paar pondjes kwijt dan is de kans dat één pakket voldoende is groter dan wanneer je tot 10 kilo wilt afvallen.

We bieden verschillende totaalpakketten, zodat je het pakket kunt kiezen dat het beste aansluit bij jouw afvaldoel. Wil je op je streefgewicht blijven of af en toe balansen? Dan is er het ‘Blijf in balans pakket’. Wil je matig afvallen? Dan is er het ‘Lekker in je vel pakket’. En wil je intensiever afvallen? Dan is er het ‘De kilo’s te lijf pakket’ (fase 1 en 2).

Hoe meer je wilt afvallen, hoe intensiever het totaalpakket is, zodat het afvalproces optimaal ondersteund wordt. Bij Flinndal gaat het er echter niet om dat je snel afvalt (want te snel zorgt vaak voor een jojo-effect) maar dat je het op een verantwoorde en gezonde manier doet. Zodat je daarna ook niet zo snel weer aankomt.
Wanneer kan ik de Gezond Gewicht producten beter niet gebruiken?
De producten zijn niet bedoeld voor mensen met een BMI onder de 18 (met een BMI lager dan 18 heb je ondergewicht).

Sta je onder medisch toezicht van een arts, gebruik je medicijnen, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Doe dan voor de zekerheid eerst even navraag bij je arts voordat je de producten bestelt.

De Gezond Gewicht producten zijn niet geschikt voor kinderen (tot 18 jaar), omdat kinderen nog in de groei zijn en ze het beste af kunnen vallen onder begeleiding van een gewichtsconsulent of diëtist. Ben je onder de 18 jaar en wil je afvallen? Neem dan contact op met je huisarts.

Vragen over advies of het Stappenplan

Hoe krijg ik het Gezond Gewicht Stappenplan?
Het Stappenplan krijg je gratis bij de Gezond Gewicht totaalpakketten (Blijf in balans pakket, Lekker in je vel pakket of het De kilo’s te lijf pakket). Je ontvangt het Stappenplan niet met de producten in de brievenbus, maar digitaal. Elke week ontvang je een nieuwe stap per e-mail, gedurende 12 weken, zodat je stap voor stap je leefstijl slanker en gezonder kunt maken.
Ik ontvang het Stappenplan niet, wat nu?
Het Stappenplan is digitaal en je krijgt het per e-mail als je gekozenhebt voor een Gezond Gewicht totaalpakket (Blijf in balans pakket, Lekker in je vel pakket of De kilo’s te lijf pakket).

Het zit dus niet in de pakketten die je thuisgestuurd krijgt. Ontvang je het Stappenplan niet per e-mail? Neem dan contact op met de Servicedesk: 0800-7080 (gratis, werkdagen van 9 -19 uur). Of mail ons.
Ik heb geen e-mailadres, kan ik het Stappenplan dan toch krijgen?
Ja, we kunnen het dan per post aan je sturen. Bel hiervoor a.u.b. met de Servicedesk: 0800-7080 (werkdagen 9-19 uur).
Kost advies van de voedingsdeskundige iets?
Nee, het advies van de voedingsdeskundige is helemaal gratis.
Wanneer kan ik contact opnemen met de voedingsdeskundige?
Je kunt elke dag e-mailen naar [email protected]. Je krijgt altijd binnen één werkdag antwoord. Wil je liever telefonisch contact, dan kan dit elke werkdag tussen 9.00 en 19.00 uur. Bel daarvoor gratis naar: 0800-34566325.
Wie is de voedingsdeskundige?
Onze voedingsdeskundigen zijn mensen die al jaren bij Flinndal werkzaam zijn. Ze zijn dus goed op de hoogte van de gunstige invloed van diverse voedingsstoffen op specifiek de spijsvertering en stofwisseling. Bovendien hebben ze verschillende opleidingen op het gebied van voeding en gezondheid gedaan. Zo kunnen zij je uitstekend van dienst zijn om je te helpen jouw streefgewicht te bereiken.
Het duurt 12 weken voordat ik alle stappen uit het Stappenplan heb gehad, moet ik ook zo lang de producten gebruiken?
Hoe lang je ondersteuning nodig hebt met de Gezond Gewicht producten verschilt per persoon. Elk lichaam is anders en ieders eet- en leefpatroon ook. Het kan dus zijn dat je al eerder dan de 12 weken met de producten kunt stoppen, maar ook dat je ze juist langer nodig hebt.
Wat houdt het stappenplan in?
Met het Stappenplan helpen we je om in 12 weken je leefstijl stap voor stap slanker en gezonder te maken. Je leert er onder andere mee hoe je slank en lekker eten maakt, etiketten leest en om kunt gaan met eten op vakanties en verjaardagen. Maar ook krijg je inzicht in wat voor type eter je bent en hoe bijvoorbeeld de stofwisseling werkt.

Elke week ontvang je een e-mail met een nieuwe stap. Deskundig advies waarmee we je helpen om af te vallen maar ook om daarna op langere termijn je gewicht gezond te houden! Het Stappenplan t.w.v. € 19,95 krijg je gratis bij een Flinndal totaalpakket.
Waarom krijg ik iedere week 1 stap van het stappenplan en niet alles tegelijk?
Je krijgt stap voor stap nieuwe voedingsgewoonten aangeleerd omdat dit het meest effectief is. Te veel advies in één keer is onoverzichtelijk en bovendien lastig vol te houden. Daarom geloven wij in een stap voor stap aanpak.

Overige vragen

Wat houdt BMI in? Hoe meet ik mijn BMI?
BMI betekent Body Mass Index. Je BMI geeft aan of je gewicht past bij je lichaamslengte. Je kunt je BMI berekenen door je gewicht te delen door je lengte in het kwadraat. Dus stel je weegt 68 kilo en je bent 1,75 m lang, dan is je BMI: 68 / 1.75 * 1.75 = 22,2. Een BMI tussen de 18 en de 25 staat voor gezond gewicht. Wil je je BMI uitrekenen, vul dan de BMI meter in.
Hoeveel kopjes afslankthee mag ik per dag nemen?
Flinndal Slanke Lijn Thee zit vol gezonde kruiden als lijnzaad en fenegriek die een gunstige invloed op de stofwisseling en spijsvertering hebben. Maar, zoals met alles geldt; té veel is ook weer niet goed. Daarom adviseren wij maximaal vier koppen Slanke Lijn thee per dag. Zo houd je bovendien voldoende afwisseling met andere dranken zoals water, koffie of een glas versgeperste sinaasappelsap.
Mag ik de producten gebruiken met een lactose intolerantie?
Ja, de producten kunnen gebruikt worden door mensen met lactose intolerantie.