Zoete aardappel met rucola

Zoete aardappel met rucola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram zoete aardappel (p.p.)
  • Handje rucola
  • 100 gram linzen (p.p.)
  • 1 Rode ui
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Olijfolie
  • Balsamico-azijn



Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Doe de zoete aardappel in een pan en doe voldoende water in de pan zodat deze net onder water staan. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar. Spoel de linzen in een vergiet met fijne gaatjes. Snijd de rode ui fijn. Doe een handje rucola in een kom, strooi hier de linzen en rode ui overheen. Als de aardappelen gaar zijn doe je deze (warm) bovenop de salade. Doe een theelepel olijfolie en een kleine beetje balsamico over de salade en strooi als laatste de sesamzaad erover.


Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Eiwit 15 gram
Vet 9 gram
Koolhydraten 61 gram
Vezel 12 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Zomerse kipsalade met aardbeiendressing. Energie: 285 kcal, 15 minuten. Lees meer

Lauwwarme linzensalade. Energie: 405 kcal. 15 minuten. Lees meer

Bulgur salade met sinaasappel Lees meer

Schrijf je ervaring over Zoete aardappel met rucola

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.