Quinoa salade met pompoen

Quinoa salade met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram (fles)pompoen
  • 140 gram Bladspinazie (rauw)
  • Olijfolie
  • 200 gram rauwe quinoa
  • 200 gram bietjes (uit een potje – zonder zout)
  • 100 gram feta
  • Bol venkel
  • 4x Kabeljauwfilet (optioneel)
  • Citroensap
  • Citroenrasp


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen door midden en haal de zaadlijsten met een lepel weg. Bestrijk de pompoen aan de binnenzijde met een klein beetje olijfolie, zout en peper. Doe de pompoen met de bolle kant naar boven op een bakplaat en doe deze gedurende ongeveer 40 minuten in de oven. Kook 150 ml water en kook daar in 15 – 20 minuten de quinoa in gaar. Laat droog stomen. Doe ondertussen de spinazie, bietjes, feta en venkel in een kom. Als de pompoen klaar is, snijd de schil van de pompoen en snijd het oranje gedeelte in blokken. Meng de quinoa en de pompoen door de salade. Bak de kabeljauw in ongeveer 6 minuten gaar. Meng op het laatste moment de citroensap, rasp en olijfolie door de salade.

Bereidingstijd: 40

Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Eiwit 15,5 gram
Vet 22,1 gram
Koolhydraten 40,3 gram
Vezel 4,75 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Stevige omelet met zoete aardappel. Energie: 290 kcal, 30 minuten. Lees meer

Zomerse kipsalade met aardbeiendressing. Energie: 285 kcal, 15 minuten. Lees meer

Bulgur salade met sinaasappel Lees meer

Schrijf je ervaring over Quinoa salade met pompoen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.