Plaattaart met tomaten tapenade en geitenkaas


Plaattaart met tomaten tapenade en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g magere kwark
  • 4 el olijfolie
  • 300 g bloem
  • 1 ruime tl zout
  • paneermeel
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 250 g cherrytomaten
  • 40 g tapenade van zongedroogde tomaten
  • 200 g zachte geitenkaas


Print recept

Bereiding

Roer in een grote kom de kwark los met de olie. Zeef er de bloem en het zout boven en roer goed door. Kneed er met koele handen snel een soepel deeg van. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Vet een bakplaat (van ca. 20X35 cm) in met olie of gebruik bakpapier en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast. Snij de courgette in dunne plakken, de ui in dunne ringen en de paprika in repen. Halveer de cherrytomaten. Besmeer het deeg met de tapenade en verdeel er de courgette, ui en paprika over. Leg de tomaten op de plaattaart met de snijkant naar boven. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel deze over de groenten. Bak de taart 45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Eiwit 25 gram
Vet 24 gram
Koolhydraten 67 gram
Vezel 4 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Spinazie-ricottalasagne. Energie: 505 kcal, 30 minuten. Lees meer

Gratin met knolselderij. Energie: 440 kcal, 75 minuten. Lees meer

Minestronesoep. Energie: 430 kcal, 30 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Plaattaart met tomaten tapenade en geitenkaas

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.