Minestronesoep


Minestronesoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 1 a 2 gedroogd chilipepertje
  • 1 blik tomaatblokjes (400 g)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 blik canellinibonen of witte bonen (370 ml), uitgelekt
  • 200 g tuinboontjes (diepvries)
  • 100 g schelpjespasta
  • 200 g (wilde) spinazie, goed gewassen
  • 8 eetlepels Parmezaanse kaas


Print recept

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de wortel en bleekselderij fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten. Verkruimel het chilipepertje erboven en voeg tomaten, 1 liter water en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Voeg tuinboontjes en pasta toe en laat de soep nog 4 minuten doorkoken. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Roer de spinazie en de canellinibonen toe en laat nog 3 minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer met Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Eiwit 27 gram
Vet 17 gram
Koolhydraten 34 gram
Vezel 10 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Italiaanse bol gevuld met broccolisoep. Energie: 465, 30 minuten. Lees meer

Pasta met prei en zongedroogde tomaten. Energie 585 kcal, 30 minuten. Lees meer

Stevige omelet met zoete aardappel. Energie: 290 kcal, 30 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Minestronesoep

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.