Kip in rauwe ham

Kip in rauwe ham

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 zoete aardappels
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 350 g kipfilet
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 400 g groene asperges
  • 150 g peultjes
  • 250 g gemengde paddenstoelen


Print recept

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de zoete aardappels in dunne plakken zonder ze helemaal door te snijden. Besprenkel met gesmolten boter, helft van de olijfolie, peper en zout. Leg de aardappels op een bakplaat en bak ze in ca. 40 minuten knapperig en gaar. Verdeel de kipfilet in 4 (gelijke) stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wikkel de ham om de kipfilet en leg ze op de bakplaat in de oven als de aardappels er 15 minuten in staan. Snij de onderkant van de asperges en verdeel de asperges in stukjes. Maak de peultjes en paddenstoelen schoon en snij de grote paddenstoelen in stukken. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten 8 minuten. Verdeel de groenten over 4 borden en leg er een aardappel en stukje kipfilet bij.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Eiwit 27 gram
Vet 24 gram
Koolhydraten 27 gram
Vezel 6 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Kleurrijke taco's voor 4 personen. Energie: 405 kcal, 30 minuten. Lees meer

Grieks gevulde paprika’s. Energie: 420 kcal, 60 minuten. Lees meer

Goed gevulde linzensoep met chorizo. Energie: 285 kcal, 45 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Kip in rauwe ham

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.