Grieks gevulde paprika’s

Grieks gevulde paprika’s

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rijpe trostomaten
  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g mager rundergehakt
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gele rozijnen
  • 250 g gekookte rijst (gebruik een restje van de vorige dag)
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie


Print recept

Bereiding

Snij de bovenkant van de paprika’s en snij met een scherp mesje de zaadlijsten eruit. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de knoflook. Snij de tomaten in kleine blokjes (vang het sap op, dat is lekker door de rijst). Snij bosuitjes in ringetjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de knoflook en bosuitjes. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg kaneel en rozijnen toe. Voeg de rijst, tomatenstukjes (plus sap) en peterselie toe. Breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout. Vul de paprika’s met het gehaktrijstmengsel en dek af met bovenkant. Bak de gevulde groenten 30 minuten in de oven. Lekker met een groene salade met kropsla en komkommer.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Eiwit 25 gram
Vet 16 gram
Koolhydraten 41 gram
Vezel 7 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Kip in rauwe ham. Energie: 445 kcal, 45 minuten. Lees meer

Kleurrijke taco's voor 4 personen. Energie: 405 kcal, 30 minuten. Lees meer

Beenham, groenten en aardappeltjes. Energie: 560 kcal, 60 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Grieks gevulde paprika’s

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.