Goed gevulde linzensoep met chorizo

Goed gevulde linzensoep met chorizo

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 100 g chorizo
  • 4 el olijfolie
  • 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
  • 2 bouillontabletten
  • 2 blikjes linzen (à 400 g)
  • verse peterselie


Print recept

Bereiding

Pel en snipper de uien en knoflook. Maak de paprika’s en courgette schoon en snijd deze in blokjes. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in ragfijne stukjes. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit ui, knoflook en peper op laag vuur 2 minuten. Voeg chorizo, paprika en courgette toe en bak dit nog 10 minuten mee. Voeg dan gepelde tomaten, 750 ml water en bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Voeg de linzen toe en eventueel wat vocht als de soep te dik is. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Garneer met de verse peterselie. Serveer er bruin stokbrood en geraspte kaas bij.

Bereidingstijd:

Voedingswaarden per persoon
Energie 285 kcal
Eiwit 14 gram
Vet 14 gram
Koolhydraten 23 gram
Vezel 8 gram
Beoordeel dit recept:

Lees ook:

Kip in rauwe ham. Energie: 445 kcal, 45 minuten. Lees meer

Minestronesoep. Energie: 430 kcal, 30 minuten. Lees meer

Quinoasalade met broccoli en courgette. Energie: 535 kcal, 45 minuten. Lees meer

Schrijf je ervaring over Goed gevulde linzensoep met chorizo

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.