Glucosamine poeder

 • Voor *botten, spieren en **energie
 • Mét glucosamine en collageen
 • Oplosbaar in water; makkelijk in gebruik
 • 600 gram, voor ongeveer een maand

 • Normale prijs: € 39,95
Glucosamine poeder

Tijdelijk niet leverbaar

Bevat pure glucosamine. *Calcium, magnesium en vitamine D zijn goed voor de botten en spieren. **Vitamine B6 is van belang voor de energiehuishouding en zink helpt als antioxidant je lichaamscellen beschermen tegen invloed van buitenaf. Zink is daarnaast ook goed voor de huid. Mét collageen (hydrolysaat). Heeft een prettige, lichtzoete smaak.

Bekijk de bijsluiter »
Nieuw bij Flinndal? Bekijk onze video

Waarom Flinndal Glucosamine poeder

Vind je het ook lastig om tabletten of capsules doorgeslikt te krijgen? Dit poeder los je gemakkelijk op in een glas water. Met één portie krijg je 888 mg elementaire glucosamine binnen en daarnaast ook andere voedingsstoffen. Zoals calcium, magnesium en vitamine D, die onder andere helpen je botten en spieren zo sterk mogelijk te houden. Ook met vitamine B6, van belang voor de energiehuishouding en zink dat als antioxidant je lichaamscellen helpt beschermen tegen invloed van buitenaf. Zink is daarnaast ook goed voor de huid. Mét collageen.

Botten en spieren

Flinndal Glucosamine poeder bevat calcium, magnesium en vitamine D voor de spieren en, net als zink, ook voor de botten. Flinndal Glucosamine poeder is dus een uitstekende aanvulling op de voeding voor het bewegingsapparaat!

Eiwit

De collageen in Flinndal Glucosamine poeder is gehydrolyseerd en zeer zuiver. Collageen is van nature eiwitrijk. Eén portie Flinndal Glucosamine poeder levert 9 gram eiwit. Eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van de spiermassa.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Vrij van genetische manipulatie (GMO)
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek
Kwaliteit

De glucosamine in Flinndal Glucosamine poeder is van uitstekende kwaliteit. Tijdens het productieproces zijn alle eiwitten uit de grondstof verwijderd, zodat een zeer zuivere glucosamine overblijft die ook geen resten van schaaldieren meer bevat. Zelfs mensen met een allergie voor schaaldieren kunnen dit product dus gebruiken.

De collageen in het product is gehydrolyseerd. Dit betekent dat de grotere eiwitten waaruit collageen bestaat, al zijn verwerkt tot kleinere eiwitten, zodat deze gemakkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Dosering

Een dagdosering (20 gram) Flinndal Glucosamine poeder bevat 888 mg elementaire glucosamine. Een verantwoorde en veilige dosering. Ook de andere stoffen in Flinndal Glucosamine poeder zijn veilig gedoseerd, tot 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Ben je benieuwd of je in combinatie met jouw Flinndal producten teveel binnenkrijgt, dan kun je dit eenvoudig checken via de Flinndal Max Veilig Module.

Vorm

Flinndal Glucosamine poeder is een poeder en daardoor gemakkelijk in gebruik. Je hoeft geen grote capsules of tabletten door te slikken, maar lost het poeder simpelweg op in een glas water. Daarnaast bevat dit poeder nauwelijks hulpstoffen.

Bijsluiter Flinndal Glucosamine poeder

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door.

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Dosering en ingrediënten

Flinndal Glucosamine poeder bevat per portie van 20 gram (4 afgestreken maatschepjes):

Actief ingrediënt Hoeveelheid % ADH*
Collageen 10 gram **
Glucosamine 888 mg **
Calcium 160 mg 20
Magnesium 56 mg 15
Zink 5 mg 50
Vitamine B6 1,4 mcg 50
Vitamine D3 5 mcg 100

*ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
** Geen ADH vastgesteld.


Ingrediënten:

gehydrolyseerd collageen (uit rund), maltodextrine, D-glucosaminesulfaat KCl (1500 mg), calcium lactaat gluconaat, zuurteregelaar (citroenzuur), magnesiumcitraat, kleurstof (bietenrood), aroma (cranberry), zinkgluconaat, zoetstof (sucralose), vitamine B6, vitamine D3

Voedingswaarden
Voedingswaarde per 100 gram per dagdosering (20 gram)
Energie in kcal 331 Kcal 66 kcal
Energie in kJ 1389 KJ 278 KJ
Eiwit 45 gram 9 gram
Koolhydraten 30 gram 9 gram
    waarvan suikers 1,2 gram 0,2 gram
Vet 0 gram 0 gram
Vezels 0,01 gram 0 gram
Zout 0,28 gram 0,06 gram

Voor wie
Dagdosering
Aanbevolen gebruik
Volwassenen los 1 keer per dag 20 gram poeder op in water (4 afgestreken maatschepjes)

Bij voorkeur innemen tijdens of na de maaltijd.
Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik, of bij ziekte.


Innemen

1 keer per dag 20 gram poeder oplossen in een glas water (4 afgestreken maatschepjes)


Allergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen allergenen (zoals pinda, vis of soja)
 • Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten

Bewaaradvies

Flinndal Glucosamine poeder zit een speciale, luchtdichte pot. Op het etiket staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit de pot steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Laatste wijziging: 8 april 2016.
Wat zijn gewrichten?

Gewrichten heb je nodig om te kunnen bewegen. Een gewricht verbindt twee botten met elkaar. Als een soort scharnier zorgen ze ervoor dat beweging mogelijk is. Gewrichten hebben te maken met grote druk, tijdens het hardlopen bijvoorbeeld vangen ze grote schokken op. Dit kunnen ze dankzij het kraakbeen, wat dient als een soort schokdempend kussentje.

Het belang van gezonde gewrichten

Gewrichten zijn belangrijke onderdelen van het lichaam. Bij elke beweging gebruiken we onze gewrichten. Als het kraakbeen niet goed functioneert dan dit je beperken in de dagelijkse bezigheden.

Hoe kun je zelf bijdragen aan het behoud van gezonde gewrichten?

Beweeg! Want beweging zoals lopen, zwemmen of fietsen pompt gewrichtsvloeistof in en uit de sponsjes van je kraakbeen. Zo wordt het voorzien van voedingsstoffen. Beweging is ook goed voor de botaanmaak en zorgt voor stevige spieren zodat je gewrichten beter gedragen worden. Zorg ook voor goed schoeisel, een goede lichaamshouding en probeer blessures bij sport te voorkomen. En voorkom overgewicht. Mensen met overgewicht hebben een grote kans op ongemakken aan hun gewrichten. Voor vrouwen is dat 50% en voor mannen zelfs 70%.


Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal Glucosamine poeder . Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vind je ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Kan ik Flinndal Glucosamine poeder combineren met andere voedingssupplementen??
Ja, Flinndal Glucosamine poeder kan zonder problemen worden gecombineerd met andere producten van Flinndal. Ben je benieuwd of je in combinatie met jouw Flinndal producten teveel binnenkrijgt, dan kun je dit eenvoudig checken via de Flinndal Maximaal Veilig Module.
Voor wie is Flinndal Glucosamine poeder geschikt?
Flinndal Glucosamine poeder is geschikt voor volwassenen (vanaf 18 jaar).
Wanneer kies je voor Flinndal Glucosamine poeder?
Vind je het lastig om tabletten of capsules door te slikken? Flinndal Glucosamine poeder los je makkelijk op in een glas water. Met een portie krijg je 888 mg elementaire glucosamine binnen en daarnaast ook andere voedingsstoffen zoals calcium, magnesium en vitamine D3 die onder andere helpen je botten en spieren zo sterk mogelijk te houden. Het heeft een prettige, lichtzoete smaak.
Welke verbinding is gebruikt voor Flinndal Glucosamine poeder?
Er zijn verschillende soorten glucosamine. Glucosamine is namelijk altijd gebonden aan een andere stof (scheikundige verbinding). Aan de ene stof kan meer glucosamine zitten dan aan de andere. Dat zorgde in het verleden voor onduidelijkheid bij consumenten. Daarom is het verplicht geworden om op een verpakking aan te geven hoeveel glucosamine er vast zit aan de andere stof. Men noemt dat de hoeveelheid elementaire glucosamine. De glucosamine in Flinndal Glucosamine poeder komt uit D-glucosaminesulfaat 2KCI. Een dagdosering van 20 gram bevat 1500 mg D-glucosamine sulfaat 2KCI, waarvan 888 mg elementaire glucosamine.
Wat is het verschil tussen Flinndal Glucosamine poeder, Flinndal Glucosamine en Flinndal Glucosamine Chondroïtine MSM?
Deze drie producten bevatten allemaal elementaire glucosamine. Het verschil tussen Flinndal poeder, Flinndal Glucosamine en Flinndal Glucosamine Chondroïtine MSM zit hem in de manier van innemen. Flinndal Glucosamine poeder is een poeder dat makkelijk oplost in een glas water. De andere twee producten zijn tabletten.

Daarnaast is er ook een verschil qua ingrediënten en dosering. Flinndal Glucosamine poeder bevat naast glucosamine ook calcium, mangesium, zink, vitamine B6 en vitamine D3. Flinndal Glucosamine bevat naast glucosamine ook 300 mg curcumine (geelwortel). Flinndal Glucosamine Chondroïtine MSM bevat naast glucosamine ook chondroïtine, MSM, vitamine C en vitamine D3. De tabletten bevatten een hogere dosering glucosamine (namelijk 1183 mg elementaire glucosamine per dagdosering) dan de poeder.

Is Flinndal Glucosamine poeder geschikt voor vegetariërs?
Nee, Flinndal Glucosamine Poeder bevat gehydrolyseerd collageen uit rund.
Ik ben allergisch voor schaal- en schelpdieren. Kan ik Flinndal Glucosamine poeder gebruiken?
Ja, tijdens het productieproces zijn alle eiwitten uit de grondstof verwijderd, zodat een zeer zuivere glucosamine overblijft die geen resten van schaaldieren meer bevat. Mensen met een allergie voor schaal- en schelp dieren kunnen dit product dus prima gebruiken.  

Schrijf je ervaring over Glucosamine poeder

01 juli 2016 door: S. Vervoort
Ik heb moeite met het slikken van tabletten dus dit product is echt een uitkomst. Smaak is prima, doet een beetje denken aan limonade.

Stel je vraag over Glucosamine poeder

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.