Bereken je BMI

De BMI (Body Mass Index) is een index om te berekenen of je een gezond gewicht hebt. Het is de verhouding tussen je lengte en je gewicht en geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je gewicht. Het getal geeft aan of je een normaal gewicht hebt, te zwaar bent (overgewicht) of dat je juist te weinig weegt (ondergewicht).

Er is wel een kanttekening te plaatsen bij het BMI als indicator voor een gezond gewicht, want het zegt niks over de hoeveelheid vet in het lichaam. Bijvoorbeeld, een man van 190 cm lang met een gewicht van 95 kilo heeft volgens het BMI overgewicht. Maar er wordt niet gekeken naar de verhouding tussen vet- en spiermassa. Wanneer deze man veel spieren heeft en weinig vet, is er dus geen sprake van overgewicht.

Om deze reden is het belangrijk om naast het BMI ook je taille op te meten. Een gezonde taille ligt bij mannen tussen de 74 en 94 centimeter en bij vrouwen tussen de 68 en 80 centimeter. Er is sprake van overgewicht als de taille boven de 102 cm uitkomt voor mannen en boven de 88 cm voor vrouwen. Wanneer hier sprake van is, is het aan te raden om af te vallen en het vetpercentage in je lichaam te verminderen.


Hoe werkt de BMI-meter

Het knopje op de onderstaande balkjes kun je naar links en rechts slepen, om je lengte en gewicht aan te geven.

Hulp bij het afvallen

Ben je op zoek naar producten die je kunnen helpen bij het afvallen? Flinndal heeft een aantal producten in het assortiment die je ondersteunen je bij het afvallen. Denk bijvoorbeeld aan eiwitshakes, maar ook supplementen zoals Flinndal Slank & Fit, dit product bevat het mineraal chroom dat helpt om de bloedsuikerspiegel normaal te houden.


Product keuzehulp

Vind je het moeilijk om te bepalen welke producten jij precies nodig hebt? Doe dan de product keuzehulp. Dit is een korte test waarbij je binnen twee minuten weet welke producten het beste bij jouw behoefte aansluit. Doe de test.