Zonnebloemen: mooi en nog lekker ook!

Zonnebloemen: mooi en nog lekker ook!

Er is geen bloem die zo goed de zomer weergeeft als de zonnebloem. Je krijgt meteen het gevoel in Zuid Frankrijk te zijn wanneer je een groot veld met bloeiende, gele zonnebloemen ziet.

Zonnebloemen zijn niet alleen mooi, ze kunnen ook gegeten worden. De bekendste vormen zijn de zakjes met zonnebloempitten als snack en zonnebloempitten verwerkt in brood. De pitten vormen een vezelrijke toevoeging en bevatten bovendien gezonde onverzadigde vetzuren. Daarnaast zit er veel vitamine E in zonnebloemen.

Maar je kunt nog meer doen met zonnebloemen. Zo is er olie van te maken waarin je kunt bakken, en is er boter van zonnebloempitten. Ook kun je de bloemenkop rauw eten of koken/stomen.

Ook lekker: zonnebloempitten in de salade. Hier een voorbeeld van een salade:
http://www.lovemysalad.com/nl/recepten/salanova-spinazie-salade-met-pijnboom-en-zonnebloempitten

Heb jij lekkere tips? Deel ze op Facebook of laat hieronder een reactie achter!


Lees ook:

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker. Light producten. Maar wat maakt een product light? Zijn ze gezonder of lijkt dit alleen maar zo? Lees meer

Wat doet calcium precies? Naast de bouwstof voor sterke botten is calcium ook van belang voor de bloedstolling en helpt het bij het aanspannen van spieren en het doorgeven van zenuwprikkels. Lees meer

Koninginnedag komt eraan. Dat betekent tijd voor oranje tompoezen! Ga dit jaar voor de suikervrije variant. Lees meer

Geef een reactie op: Zonnebloemen: mooi en nog lekker ook!

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.