Weg met voorjaarsmoeheid


Voorkom voorjaarsmoeheid


De lente staat bijna voor de deur en dat merken we! De temperaturen stijgen gestaag en de zon laat zich langer zien. Toch voel je je moe, wil je slapen en heb je nergens zin in. Dit zouden tekenen van voorjaarsmoeheid kunnen zijn.


Wat is voorjaarsmoeheid

Als het voorjaar begint bouwen we weer nieuwe energie op. We hebben de hele winter binnen gezeten. Tijd om weer eens lekker naar buiten te gaan en te genieten van het zonnetje! Soms kan de winter nog een nasleep hebben en voel je je ondanks het mooie weer toch moe en lusteloos. Dit wordt ook wel voorjaarsmoeheid genoemd. 


Voorjaarsmoeheid voorkomen

Voorjaarsmoeheid kun je voorkomen door gevarieerd te eten. Zo zorg je dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Eet bijvoorbeeld veel B-vitaminen. Die zorgen onder andere voor extra energie. Vitamine B vind je veel in noten, graanproducten en groente en fruit. 

Probeer ook elke dag een half uurtje te bewegen. Maak een wandeling of ga lekker uitwaaien op het strand. Naast beweging is ook ontspanning belangrijk. Maak elke dag wat tijd vrij voor jezelf en laat je zorgen eventjes gaan. Blijf niet binnen zitten en spreek af met vrienden. Sociale contacten geven energie. Zoek het terras op, lekker in de zon en tegelijkertijd gelegenheid voor je huid om vitamine D aan te maken. En dat is weer goed voor je botten, spieren en weerstand.  

Het belangrijkste is om niet toe te geven aan die voorjaarsmoeheid. Het is toch zonde om binnen te blijven zitten terwijl we zo lang op het mooie weer hebben gewacht!
Lees ook:

Bij veel mensen is het energiepeil na een lange winter behoorlijk laag. Ze hebben last van lentemoeheid. Hoe komt het en wat er aan te doen is? Lees de tips in dit artikel. Lees meer

Niet kunnen inslapen en om het uur wakker worden. Slaapproblemen maken je niet alleen doodmoe. Lees meer

Je kent het vast wel. Na het avondeten kruip je op de bank om nog even televisie te kijken of wat te lezen. En dan krijg je trek. Trek in koek, chips, zoutjes of juist chocolade. Hoe komt dit? Lees meer

Geef een reactie op: Weg met voorjaarsmoeheid

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

06 april 2016 door: gerda signer
Ik slaap prima op Melotenine van Flinndal maar helaas moet ik er s.nachts zeker 2a 3 keer uit omdat ik een overactieve blaas heeft dus dan word me.n nachtrust steeds verstoort maar ik slaap gelukkig weer snel in dankzy 2 tabl Melotanine grt Gerda Signer

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

  • Vragen?
    Klik hier

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring