Water drinken tijdens het afvallen

Water drinken tijdens het afvallen | De 4 beste redenen

Afvallen door water te drinken. Zo simpel is het natuurlijk niet maar het is wel erg belangrijk om tijdens het afvallen genoeg water te drinken. Een volwassene heeft sowieso anderhalve liter vocht per dag nodig. Er zijn verschillende redenen waarom het juist tijdens een dieet belangrijk is om genoeg water te drinken. We geven je de 4 beste redenen:


1. Afvoeren van afvalstoffen

Tijdens het diëten komen er  afvalstoffen in je lichaam vrij. Veelal afvalstoffen die door vetverbranding vrijkomen uit de vetcellen. Om je lichaam voldoende te reinigen (of te ontgiften, zoals het ook wel wordt genoemd) heb je vocht nodig om deze afvalstoffen uit je lichaam af te voeren.


2. Geen calorieën

Een belangrijke reden waarom je tijdens het afvallen veel water moet drinken is omdat je hiermee automatisch minder drinkt van alternatieve dorstlessers zoals frisdrank. Waar bijvoorbeeld cola en sinas snel 85 kcal per glas bevatten, zitten er in water helemaal geen calorieën.


3. Honger of dorst?

Sommige mensen verwarren honger met dorst. Niet heel gek, want de gevoelens van honger en dorst komen uit hetzelfde gebied in de hersenen. Als je trek hebt kan het zijn dat je gewoon dorst hebt. Probeer het eens uit. Heb je trek? Neem eerst een glas water en bepaal dan of je werkelijk honger hebt.


4. Water en de stoelgang

Tijdens het afvallen is het van belang om voldoende vezels binnen te krijgen. Bij een combinatie van veel vezels en weinig water kan het voorkomen dat je verstopt raakt doordat de vezels zich ophopen in de darmen. Lees hier meer over de stoelgang en tips om de stoelgang te stimuleren.


Tips:
-  Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt. Stop er 1 in je tas of bewaar ze op verschillende plekken zoals op je werk, de woonkamer en de slaapkamer.

- Maak van water een nog lekkerder dorstlesser door er citroen- of limoenpartjes en of verse muntblaadjes aan toe te voegen. 


Lees ook:

Als je wilt afvallen, let je op de producten die je eet, maar wat je drinkt wordt vaak vergeten. Welke dranken kun je het beste drinken als je op dieet bent en welke niet? Lees meer

Het nieuwe jaar is niet het moment om een goed voornemen te beginnen blijkt uit onderzoek van Flinndal. Lees meer

Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn legt in gezondNU 8 uit waarom die ruzie tussen onszelf en de weegschaal zo hoog oploopt. Lees meer

Geef een reactie op: Water drinken tijdens het afvallen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.