Wandelend het nieuwe jaar in - Natuurmonumenten

blog_groene_jonker_30faccea.png

Ondanks dat we een paar dagen sneeuw hebben gehad aan het einde van 2014, laat Koning Winter zich nog niet volledig zien en is vorig jaar uitgeroepen tot het warmste jaar sinds drie (!) eeuwen. Desalniettemin zijn de broedvogels al lang vertrokken naar warmere oorden en leven er in ons land overwinteraars die de ijzige kou in het Hoge Noorden ontvluchten.

Spot veel bijzondere wintergasten tijdens een winterwandeling

Veel bijzondere wintergasten vind je in het natuurgebied de Groene Jonker, gelegen bij de Nieuwkoopse Plassen. Volgens boswachter Juriaan van Leeuwen van Natuurmonumenten zijn er nu gi-gan-tische aantallen vogels te zien. Van ganzen tot smienten, van de grote zilverreiger tot de roerdomp en slechtvalk. Je hebt kans om ze te spotten tijdens een winterwandeling door dit waterrijke natuurgebied met een grote plas, ruisende rietkragen en natte graslanden. Een heerlijke manier om je goede voornemens waar te maken toch? En zo de nodige beweging en ontspanning te krijgen!

Aanleg Groene Jonker een goede zet

Voor de natuur in de Nieuwkoopse Plassen is de aanleg van de Groene Jonker een goede zet geweest. Zo broeden er sinds een aantal jaren weer lepelaars in de Nieuwkoopse Plassen. Dit komt voornamelijk doordat zij in de Groene Jonker hun voedsel kunnen vinden, lekker dichtbij naast de deur! De Groene Jonker verbindt de Nieuwkoopse Plassen met de Vinkeveense Plassen. Planten en dieren krijgen hierdoor meer ruimte om te overleven. En ook wij hebben in de drukke Randstad de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen.

Bekijk de winterwandelroute door de Groene Jonker.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/groene-jonker/route/winterwandelroute-in-de-groene-jonker

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

logo_8d1220a0.png

Natuurmonumenten blogt maandelijks als gast op Flinndal.nl

Maak kans op startersbewijzen voor de 30 van Zandvoort
De 30 van Zandvoort dankt zijn naam aan de hoofdafstand met dertig afwisselende kilometers door en rond Nederlands bekendste badplaats waarbij natuur, cultuur en entourage centraal staan. Nieuw dit jaar is een kortere afstand, de 18 km route! Flinndal mag 20 startersbewijzen weggeven voor de 30 van Zandvoort t.w.v. €12. Wil je kans maken? Mail dan 30 van zandvoort en je naam naar prijsvraag@flinndal.nlLees ook:

Soms is het lastig om een leuke activiteit te bedenken tijdens de zomer. Heb je genoeg van strand, zwembad en terrasjes? Ga dan een keer naar de Olmenhorst! Lees meer

Wandelen is goed voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid. Heb je weleens meegedaan aan een wandeltocht? Lees meer

Met een lekkere frisse voorjaarswandeling in de natuur combineer je op zijn minst twee positieve dingen. Wandelen geeft een boost aan je gezondheid en je geniet op een ontspannen manier van de prachtige Nederlandse natuur. Lees meer

Geef een reactie op: Wandelend het nieuwe jaar in - Natuurmonumenten

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring