Terug naar overzicht

Waar is water goed voor?

Waar is water goed voor?
Flinndal
30-12-2013
0 Reacties
Waar is water goed voor

Het belang van water drinken wordt vaak onderschat. Probeer dagelijks voldoende te drinken want water doet meer voor je lichaam dan je denkt.

Elke dag verlies je vocht
Het lichaam (van een volwassene) bestaat voor ongeveer 60% uit water. Elke dag verlaat een grote hoeveelheid vocht het lichaam via de huid (als je zweet), als je naar het toilet gaat maar ook via de ademhaling. Hoeveel vocht je verliest verschilt per persoon, dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren zoals leeftijd, geslacht en gewicht maar ook de fysieke inspanning speelt een rol. Om het vocht wat je per dag verliest te compenseren moet je dus voldoende drinken.

We hebben ongeveer 1,5 liter water per dag nodig
In normale omstandigheden hebben volwassenen ongeveer 2,5 liter water nodig per dag. We halen ongeveer 1 liter water uit voeding dus dan blijft er nog 1,5 liter over. Een glas water is de beste manier om aan voldoende vocht te komen. Maar ook in andere producten vind je vocht zoals thee en fruit.

Weg met afvalstoffen
De nieren verwijderen alle afvalstoffen en zuiveren het bloed. Wat overblijft zijn de afvalstoffen die het lichaam via urine verlaten. Water is dus belangrijk voor de nieren en dus ook voor het verwijderen van afvalstoffen.

Temperatuur regelen
Het lichaam heeft water nodig om het op temperatuur te houden. Als je het warm hebt ga je zweten. Dit is een afkoelmechanisme van het lichaam. Als je onvoldoende vocht hebt dan word je niet goed afgekoeld.

Helpt de spijsvertering
Alles wat je eet komt in de maag terecht die met behulp van maagzuur alles in kleine deeltjes verandert. De belangrijke voedingsstoffen uit voeding worden opgenomen in het bloed (dat voor het grootste gedeelte uit water bestaat) en naar de juiste plaatsen in het lichaam vervoerd.

Water drinken glasWater en afvallen
Als je wilt afvallen dan is het beste om water te drinken. Water bevat namelijk geen calorieën in tegenstelling tot andere drankjes zoals cola of koffie. Ook laat water drinken het honger gevoel een beetje verdwijnen.

Waarom koud water drinken
Water kun je het beste koud drinken, op zo’n 5 graden. Dat smaakt beter maar is ook een stuk gezonder. Als je water opwarmt kun je bijvoorbeeld metalen uit de boiler of geiser zitten.

Drink jij altijd voldoende water?

Aanbevolen producten

Groenlipmossel
Groenlipmossel
4,4 sterren
(50)
Vanaf € 17,95
Bekijk product

Lees ook

5 vragen over Quercetine

5 vragen over Quercetine

Quercetine is een krachtige antioxidant. In deze blog lees je meer over waarom het zo gezond is en hoe je voldoende quercetine binnenkrijgt.

Lees meer Lees meer
De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

De invloed van whey proteïne en creatine op je sportprestaties

In de wereld van fitness en bodybuilding zijn whey proteïne en creatine twee veel besproken supplementen. Maar hoe werken deze supplementen precies?

Lees meer Lees meer
Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Geroosterde asperges met citroen en Parmezaanse kaas

Een echte voorjaarsgroente is de asperge. Ze zijn laag in calorieën en leveren je veel vitamines, mineralen en vezels op. Probeer het zelf met die eenvoudige recept!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Waar is water goed voor?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties