Voedingssupplementen van belang voor gezondheid

Voedingssupplementen absoluut van belang voor behoud van gezondheid

Voedingssupplementen zijn van belang voor de gezondheid. Ze dienen om mogelijke tekorten in de voeding aan te vullen. Belangrijk, want uit de Voedselconsumptiepeilingen van het RIVM blijkt immers dat het overgrote deel van de Nederlanders (98%) niet aan de dagelijks aanbevolen twee stuks fruit en twee ons groenten komt.

Als gevolg daarvan krijgen delen van de bevolking minder omega 3 vetzuren, vitamine A, B1, C en E, magnesium, kalium en zink binnenkrijgen dan wordt aanbevolen. Ook wordt het advies voor hogere innamen van foliumzuur, vitamine D, ijzer en calcium niet altijd opgevolgd, aldus het RIVM.
De gunstige invloed van vitaminen en mineralen op de gezondheid is onomstotelijk bewezen. Het is dan ook jammer dat van tijd tot tijd negatieve berichten naar buiten worden gebracht over voedingssupplementen. Zoals het interview wat afgelopen week verscheen, waarin wordt gesteld dat supplementen niet zouden helpen om chronische ziekten te voorkomen en dus nutteloos zijn. “Weggegooid geld”…. (?!).

Nu is het zo dat Flinndal niet beweert (en dat ook nooit gedaan heeft) dat met het slikken van voedingssupplementen chronische ziekten voorkomen kunnen worden. Het gaat hier immers niet om medicijnen. Wel is het zo dat voedingssupplementen mogelijke tekorten uit de voeding kunnen aanvullen, voor wie niet altijd even gezond eet. De gunstige invloeden van de vitaminen en mineralen in bijvoorbeeld een Multivitamine zijn voor 100% wetenschappelijk bewezen geacht door de EFSA (European Food Safety Authority). Ze dragen dus absoluut bij aan de gezondheid en helpen een gezond persoon gezond te blijven.


Lees ook:

Uit onderzoek blijkt dat mensen het hele jaar voedingssupplementen gebruiken voor een gezond gevoel. Belangrijke peilers zijn ingrediënten en samenstelling. Lees meer

Onlangs is er een Europese wet aangenomen die bepaalt welke gezondheidsclaims er vanaf 2013 over voeding en voedingssupplementen gedaan mogen worden. Lees meer

De laatste tijd val ik bij het kijken van programma’s als Tros Radar van de ene verbazing in de andere. Er lijkt een ware hetze gaande tegen voedingssupplementen. Ook de Consumentenbond en het Voedingscentrum doen een duit in het zakje. Lees meer

Geef een reactie op: Voedingssupplementen van belang voor gezondheid

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.