Vitamine P oftewel portie 'Paarse Pracht'

natuurmonumenten.png


We zitten volop in de zomer. Je portie vitamine D heb je vast al op gedaan tijdens een zomerse vakantie in het buitenland, aan zee of gewoon thuis, waar het deze dagen ook lekker zonnig weer is. Naast zon staat de maand augustus ook ieder jaar garant voor een portie 'paarse pracht'.


Paarser dan paars

Goed of slecht weer, het maakt niet uit. Het Drentse Dwingelderveld vlakbij Ruinen hult zich in de maand augustus in een paarse deken. De uitbundig bloeiende struikheide legt een prachtige paarse gloed over het Dwingelderveld. Bijen trekken van bloem naar bloem en de lucht zit vol met zomergeuren. De in-en-in paarse heidekleur zet zich af tegen de vaak strakblauwe lucht of soms tegen witte Hollandse schapenwolken, afhankelijk van het weertype. Tijd om er op uit te trekken en lekker je hoofd leeg te maken!


Kom wandelen en reeën spotten

Niets is heerlijker dan wandelen door bloeiende heidevelden. De boswachter van Natuurmonumenten neemt je op 20 en 27 augustus van 19.00 tot 21.00 uur mee het Dwingelderveld in. Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen is het ideale uitgangspunt voor dit bijzondere uitstapje. Gezien het tijdstip heb je grote kans dat je ook reeën spot onderweg. De deskundige gids wijst je de weg. Meld je hier aan voor de paarse pracht wandeling met gids. 


Zelf de hei op en reeën spotten?

Ga je liever op eigen houtje op pad? Natuurmonumenten heeft korte en langere wandelroutes uitgezet in Nationaal Park Dwingelderveld. Trek er lekker op uit en doe nieuwe energie op in de natuur!

Download hier je wandelroute met kaart


Nationaal Park Dwingelderveld

Bezoekerscentrum Dwingelderveld vind je aan de Benderse 22 in Ruinen midden in Nationaal Park Dwingelderveld. De beheerders van het Dwingelderveld - Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particulieren - zorgen dat de uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen in goede conditie blijven. Er zijn talloze fiets-, wandel-, ATB, en ruiterroutes, maar ook mindervalidenpaden en een echte nachtwandelroute. Zin gekregen om van de eindeloze, ongestoorde horizon te komen genieten? Je bent van harte welkom!


Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.

logo_8d1220a0.png

Natuurmonumenten blogt maandelijks als gast op Flinndal.nl.

Foto’s: Andries de la Lande Cremer (Vrouw en kind, fietsers), Gerrit Rekers (Water).Lees ook:

Zomertijd! Heerlijk wandelen tussen wildakkertjes waar insecten volop zoemen boven bloeiende graslanden op zwoele zomerdagen. Natuurmonumenten heeft weer een mooie route voor je uitgezocht. Lees meer

Ondanks dat we een paar dagen sneeuw hebben gehad aan het einde van 2014, laat Koning Winter zich nog niet volledig zien en is vorig jaar uitgeroepen tot het warmste jaar sinds drie (!) eeuwen. Lees meer

Met een lekkere frisse voorjaarswandeling in de natuur combineer je op zijn minst twee positieve dingen. Wandelen geeft een boost aan je gezondheid en je geniet op een ontspannen manier van de prachtige Nederlandse natuur. Lees meer

Geef een reactie op: Vitamine P oftewel portie 'Paarse Pracht'

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.