Vitamine K2, onbekend maar steeds populairder


Vitamine K

Vitamine K is een relatief onbekende vitamine, maar krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht van onder andere wetenschappers en voedingsdeskundigen. Dit heeft te maken met het feit dat mensen steeds ouder worden en vitamine K kan juist voor deze groep een goede ondersteuning zijn.


De opkomst van vitamine K2

Recent onderzoek heeft aangetoond dat vitamine K2 veel meer gezondheidsvoordelen heeft dan eerder gedacht. Zo wordt het in toenemende mate gezien als een voedingsstof die belangrijk is voor onze botten. Doordat mensen steeds ouder worden, is er meer vraag naar suppletie die de botten kan ondersteunen. Van vitamine D en calcium is al bekend dat ze een positief effect hebben op de botten, maar vitamine K2 krijgt ook steeds een prominentere plek in dit rijtje.


Welke gezondheidsvoordelen heeft vitamine K2?

Vitamine K2 (MK-7) is voor onze bloedvaten en botten een goede ondersteuning:


Botten

Vitamine K2 is van belang voor stevige botten. Het helpt de botten gezond te houden. Zonder vitamine K2 kunnen bepaalde boteiwitten zoals osteocalcine niet binden aan de mineralen zoals calcium, die de botten helpen opbouwen. Het werkt daarbij mooi samen met vitamine D, een vitamine die ook van belang is voor onze botten. Van vitamine D is bekend dat het de opname van calcium in de botten verhoogt. Vitamine K2 (MK-7) en D3 helpen allebei dus met de opname van calcium.

Bloedstolling en bloedvaten

Vitamine K2 is ook van belang voor de bloedstolling. Bloed heeft de eigenschap vloeibaar te blijven, maar kan binnen een paar seconden stollen als de juiste mechanismen hiervoor zorgen. Vitamine K2 is nodig voor de activatie van allerlei eiwitten, zoals protrombine, die de bloedstolling mogelijk maken en zo een korstje op een wond vormen. Zonder vitamine K2 verloopt de bloedstolling dus niet efficiënt.


Flinndal Vitamine K2

Flinndal Vitamine K2 bevat 75 mcg vitamine K (MK-7) per capsule. Dat is 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) en een verantwoorde hoeveelheid. De maximaal veilige hoeveelheid voor vitamine K2 is namelijk 1000 mcg per dag. Zoals je hierboven hebt kunt lezen werkt vitamine K2 nauw samen met vitamine D als het om de botten gaat (opname calcium). Daarom bevat Flinndal Vitamine K2 ook 10 mcg vitamine D3. Dit is een verantwoorde en veilige dosering, ook in combinatie met andere Flinndal supplementen, want de maximaal veilige hoeveelheid voor vitamine D is 100 mcg per dag.


Voor wie is Flinndal Vitamine K2 geschikt?

Dit product is geschikt voor volwassenen die ondersteuning van de botten kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als gevolg van het ouder worden. Let wel op als je bloedverdunners gebruikt. Vitamine K2 kan de werking van bloedverdunners namelijk tegengaan. Overleg daarom altijd eerst even met je arts voor gebruik.


Vragen?

Heb je vragen over Flinndal Vitamine K2? Onze voedingsdeskundigen zitten op werkdagen van 9:00 tot 19:00 klaar om al je vragen te beantwoorden. Mail je vraag naar voedingsdeskundige@flinndal.nl en wij geven binnen 1 werkdag antwoord.


Lees ook:

We hebben sinds kort een nieuwe botformule in ons assortiment: Flinndal Vitamine K2. Wat is vitamine K precies, in welke voedingsmiddelen vind je het en voor wie is dit nieuwe product geschikt? Lees meer

Vitamine D is onmisbaar voor het lichaam. Sommige mensen hebben extra vitamine D nodig om een te kort vitamine D te voorkomen. Lees meer

Wanneer je beweegt, gebruik je onder andere je gewrichten, spieren en botten. Wij hebben vier belangrijke voedingsstoffen voor gewrichten, spieren en botten op een rijtje gezet, zodat jij de volgende wandel- of fietstocht goed van start kunt gaan! Lees meer

Geef een reactie op: Vitamine K2, onbekend maar steeds populairder

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.