Visratatouille van de BBQ


Muesli

In de zomer is het favoriet bij veel mensen: de barbecue. Vaak wordt de barbecue alleen gebruikt om vlees op te bereiden, maar vis is ook erg geschikt voor op de barbecue. Hieronder vind je een lekker recept met onder andere zalm en roodbaarsfilet. Lekker met een gepofte aardappel. 


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram roodbaarsfilet
  • 300 gram zalmfilet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Verse basilicum of andere kruiden naar smaak
  • En nodig: Grillmand voor op de barbecue

Zo maak je het:

Maak de courgettes, ui en paprika's schoon. Halveer de courgettes en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Halveer de ui en snij de helften in partjes. Snij de paprika in repen. Maak de tomaatjes schoon. Snij de vis in stukjes van ongeveer 3 cm. Meng de vis met de 2 eetlepels olijfolie, knijp het teentje knoflook erboven uit en zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng de paprika, courgette en ui met 2 eetlepels olie en doe het geheel in de grillmand. Zet de grillmand op de hete barbecue en gril de groente in ongeveer 10 minuten beetgaar. Regelmatig omscheppen. Voeg de vis toe en schep deze door de groenten. Gril alles samen 5 minuten of tot de vis bijna gaar is. Voeg de tomaatjes toe en verhit deze nog 2 minuten mee. Verdeel het gerecht over 4 borden, bestrooi het naar smaak met zout en peper en garneer het met een paar blaadjes basilicum of andere kruiden naar smaak.




Lees ook:

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen en de temperatuur het toelaat zetten we massaal met z’n allen de barbecue weer aan. De combinatie van lekker eten en gezelligheid staat garant voor een heerlijke avond in de buitenlucht. Lees meer

Iedereen kent stamppot van boerenkool, andijvie of zuurkool. Wij hebben daarom een ander verrassend recept voor je klaar staan, met daarbij ook geen vlees maar vis! Lees snel verder voor het recept. Lees meer

De carpaccio die je vaak tegenkomt in een restaurant is op basis van dunne plakjes ossenhaas. Tegenwoordig kom je vaak allerlei varianten tegen zoals zalmcarpaccio. Heerlijk met een stuk toast. Lees meer

Geef een reactie op: Visratatouille van de BBQ

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.