Vis is populair door smaak en gezondheid

uitslag_vis_enquette_4173492d.jpg
Hoe vaak en waarom eten mensen vis en gebruiken ze daarnaast nog visoliecapsules? Op deze vragen hebben wij geprobeerd antwoord te geven door een vragenlijst te sturen naar onze klanten. Van al deze ontvangers hebben 329 klanten de vragenlijst ingevuld. En hier kwamen opvallende resultaten uit. Zo eet 94% van onze klanten vis en gebruikt meer dan de helft visoliecapsules.

Wie heeft de vragenlijst ingevuld?

Onder de ondervraagden zijn vooral mensen tussen de 50 en 70 jaar (69,14%) en veel vrouwen (76,29%). Zij beoordelen hun gezondheid als goed tot ruim voldoende. De meeste deelnemers roken niet (89,74%) en komen minimaal aan 30 minuten beweging per dag.

Slechts 6% eet nooit vis

Uit het onderzoek komt naar voren dat de meeste deelnemers 1 tot 2 keer per week vis eten. De redenen hiervoor verschillen, maar de meeste ondervraagden geven aan vis te eten omdat het lekker is (45,5%) en omdat het gezond is (34,4%). Opvallend is dat slechts 18% aangeeft vis te eten vanwege de omega-3 vetzuren. Als er vis wordt gegeten dan wordt de vis het liefst gebakken (55,7%), gerookt (18%) of gestoofd (17%).

Slechts 6% geeft aan nooit vis te eten. Als belangrijkste reden hiervoor geven zij aan dat ze geen vis lusten.

Bij aanschaf visoliecapsules is natuurlijkheid product doorslaggevende factor

Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan omega 3 visoliecapsules te slikken (61,67%). Dit doen zij omdat zij van mening zijn dat ze te weinig vis eten (41,9%), voor een betere concentratie (35,71%) of voor meer energie (33,3%).

Wanneer er visoliecapsules worden aangeschaft wordt er vooral gelet op de natuurlijkheid van het product (65,33%), op de hoeveelheid omega 3 in het product (61,50%) en of het duurzaam gevangen is (59,80%).

Mensen die er niet voor kiezen om visoliecapsules in te nemen, vinden dat zij al voldoende vis eten of dat zij het niet nodig hebben.

Omega 3 die 100% plantaardig is heeft interesse

Naast omega 3 visolie capsules slikt een meerderheid (77,44%) ook andere supplementen. Verder geeft 58% van de respondenten aan geen probleem te hebben met omega 3 die 100% plantaardig is.

Flinndal Omega 3

Flinndal heeft verschillende omega 3 producten in haar assortiment. Wij kiezen bewust voor duurzame vis en gebruiken snijresten van deze vette vissen (zoals anjosvis). Hierdoor wordt er niet extra gevist voor onze omega 3 en wordt 100% van de vis gebruikt. De visolie wordt dubbel gezuiverd met natuurlijke middelen waardoor een zeer zuivere visolie ontstaat. Extra informatie over onze omega 3 producten vind je op onze productpagina.
Lees ook:

Vis is gezond, bevat omega 3 en is lekker! Er zijn heel veel soorten vis en nóg meer recepten. Een goede vispan is dan ook een must. Lees meer

In vis vind je de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Om deze stoffen voldoende binnen te krijgen wordt geadviseerd om een keer per week vis te eten. Lees meer

Om overbevissing tegen te gaan is duurzame vis belangrijk. En dus ook de keuze voor duurzame vis. Weet jij hoe je verantwoord vis eet? Lees meer

Geef een reactie op: Vis is populair door smaak en gezondheid

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

15 juni 2016 door: H de Vries
Ik eet iedere week vette vis naast het gebruik van Omega-3 visolie en dat bevalt mij uitstekend en blijf daar ook gewoon mee doorgaan, mijn huisarts weet hier van en is het helemaal met mij eens.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.