Vier goede redenen om naar buiten te gaan

Vier goede redenen om naar buiten te gaan

Kinderen stimuleren we vaak om lekker buiten te zijn, want dat is zo gezond. Maar dat geldt net zo goed voor volwassenen! Bewegen in de buitenlucht geeft u echt een oppepper. Dat heeft om minstens vier redenen een positieve invloed op uw gezondheid.

1. Uw huid maakt vitamine D aan
Als er zonlicht op de huid valt, maakt het lichaam vitamine D aan; een belangrijke vitamine voor uw botten. Een kwartier per dag naar buiten is voor volwassenen al genoeg. Maar let op: jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een donkere huid hebben niet genoeg aan het zonlicht alleen. Ze hebben daarnaast ook een vitamine D supplement nodig. Flinndal Multi bevat precies 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vitamine, inclusief vitamine D.

2. De botten worden sterker
Door beweging of sport, worden de botten sterker, want hierdoor wordt de botaanmaak gestimuleerd. En bewegen in de buitenlucht is extra gezond, want dan slaat u twee vliegen in een klap: de botten worden versterkt en er wordt vitamine D aangemaakt!

3. Het humeur klaart op
Niet voor niets wordt een goed humeur een “zonnig humeur” genoemd. Zonlicht heeft een direct effect op het geluksgevoel!

4. Het gewicht blijft op peil
Maak er een goede gewoonte van om elke dag minstens een half uur te bewegen. Dat mag ook twee keer een kwartier zijn, of drie keer 10 minuten. Even een ommetje na het eten, op de fiets boodschappen doen, een klein rondje hardlopen, de trap in plaats van de lift nemen: alles telt mee.


Lees ook:

Wanneer je beweegt, gebruik je onder andere je gewrichten, spieren en botten. Wij hebben vier belangrijke voedingsstoffen voor gewrichten, spieren en botten op een rijtje gezet, zodat jij de volgende wandel- of fietstocht goed van start kunt gaan! Lees meer

Vind je schaatsen op natuurijs leuk? Lees hier de tips zodat je goed voorbereid op de schaats stapt. Lees meer

Koffie als positieve invloed op sportprestaties. Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Lees hier meer over de positieve invloed van koffie. Lees meer

Geef een reactie op: Vier goede redenen om naar buiten te gaan

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring