Verzorg je huid van binnenuit

Verzorg je huid van binnenuit

Er zijn diverse vitaminen die helpen je huid gezond te houden. Koop dus niet alleen gezichtscrème maar eet ook de juiste vitaminen.

Vitamine C
Vitamine C is niet alleen goed voor de weerstand maar is ook nodig voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid elastisch en stevig maakt. Na je 25e wordt de aanmaak van collageen beetje bij beetje minder waardoor je huid veroudert. De huid wordt slapper en de lijntjes komen langzaam tevoorschijn. Dagelijks voldoende vitamine C verzorgt je huid van binnenuit. Deze antioxidant beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en is niet te missen in ons dagelijks voedingspatroon. Vitamine C vind je veel in groente en fruit zoals kiwi’s en broccoli en aardappelen.

Vitamine A
Vitamine A heeft een gunstige invloed op de epitheelcellen en speelt daarom een rol in het behoud van een mooie huid. De epitheelcellen zijn de cellen op de bovenste laag van de huid (opperhuid). Vitamine A zit vooral in lever, margarine en groente en fruit. Een tekort aan vitamine A kan bijvoorbeeld leiden tot een schilferige huid. Naast een gezonde huid speelt vitamine A ook een rol bij het immuunsysteem, weerstand en gezichtsvermogen.

Zink
Zink helpt bij de opbouw van eiwitten en speelt zo een rol in de groei en vernieuwing van weefsel. Ook helpt zink mee om huid, haar en nagels gezond te houden en bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink komt veel voor in vlees en vis zoals haring maar ook in bruinbrood, rijst en peulvruchten.

Vitamine B complex
Het vitamine B-complex bestaat uit alle 8 B-vitaminen en speelt onder andere een rol in de energievoorziening, stofwisseling en de vorming van rode bloedcellen. Daarnaast zijn een aantal B-vitaminen belangrijk voor de gezondheid van je huid, haren en nagels zoals vitamine B2, B3 en B8. Deze vitaminen vind je veel in zuivel, groenten, vlees en vis.

Drink voldoende
Naast het eten van voldoende vitaminen en mineralen is het van belang dat je voldoende drinkt. Dat is niet alleen belangrijk voor je huid maar voor je hele lichaam. Als je te weinig vocht binnenkrijgt kan je huid er dof uitgaan zien. Voldoende vocht zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en gaat stralen.

Zorg goed voor jezelf. Wat doe jij om je huid er gezond uit te laten zien?


Lees ook:

Tijdens vakanties buitenshuis krijg je niet altijd voldoende vitaminen binnen. Lees meer

Wat zijn synthetische stoffen? Wat is het verschil met natuurlijke voedingsstoffen en zijn ze nou wel of niet goed voor je? Lees meer

Multivitaminen zijn er in vele soorten en maten. Maar hoe vind je de beste multivitamine? Begin bij het lezen van de verpakking. Lees meer

Geef een reactie op: Verzorg je huid van binnenuit

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.