Vernieuwd: Flinndal Glucosamine

Flinndal Glucosamine is vernieuwd

Wellicht is het je al opgevallen, Flinndal Glucosamine is vernieuwd. Zo hebben chondroïtine, MSM en vitamine C plaatsgemaakt voor curcumine, ook wel bekend als geelwortel.

Waarom is Flinndal Glucosmine vernieuwd? 

Chondroïtine, MSM en vitamine C, die als extra in het tablet zaten, hebben plaatsgemaakt voor de curcumine. Want er past namelijk niet voldoende van al deze stoffen in een dagdosering. Curcumine is volgens de laatste inzichten een betere extra. Je lichaam maakt zelf wat chondroïtine aan uit glucosamine, maar kan zelf geen curcumine aanmaken. MSM en vitamine C krijgen we ook via voeding binnen in tegenstelling tot curcumine.

Wat is curcumine?

Curcumine werd oorspronkelijk vooral in India toegepast in de Ayurveda. Dit is de oudst bekende gezondheidsleer die zich bezighoudt met de totale gezondheid van lichaam en geest. Tegenwoordig wordt het kruid ook veel gebruikt in de keuken. Curcumine is verantwoordelijk voor de gele kleur van onder andere kerriepoeder. De werkzame stof uit geelwortel helpt gewrichten gezond en soepel te houden. 

De kleur van het tablet is anders 

Waarschijnlijk is het je ook al opgevallen dat de kleur van het tablet niet meer wit is maar geel. Dit komt door de stof curcumine, die geel van kleur is. De prijs blijft ongewijzigd. Zo heeft u een betere Glucosamine voor dezelfde prijs.

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een eiwit in het kraakbeen, bindweefsel en devloeistof in de gewrichten. Glucosamine is een stof die je lichaam zelf aanmaakt en zit niet in voeding. Uit voeding maakt je lichaam glucose aan en dit vormt samen met aminozuren (bouwstoffen van eiwitten) glucosamine.

Een stram gevoel? 

Na ongeveer je 40e jaar wordt de aanmaak van glucosamine minder en dat kun je merken door een stram gevoel. Het wordt voor je lichaam steeds moeilijker om de balans tussen de opbouw en de afbraak van kraakbeencellen goed te houden. Dit kun je bijvoorbeeld merken aan een stram gevoel als je ’s ochtends wakker wordt en je bed uit wilt gaan, maar het kan ook weer opkomen als je een tijdje hebt gezeten en weer wilt opstaan. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer de helft van de mensen boven de 65 jaar last hebben van hun gewrichten?

Wanneer extra aanvulling glucosamine?

Naast dat je last kunt krijgen van een stram gevoel, kan het ook in andere situaties goed zijn om glucosamine als aanvulling te nemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die intensief sporten, zwaar lichamelijk werk verrichten of overgewicht hebben. In die situaties worden je gewrichten extra belast en is extra glucosamine welkom. Maar ook beweging is goed voor de botaanmaak en zorgt voor stevige spieren en gewrichten. Probeer daarom dagelijks voldoende te bewegen.

Flinndal Glucosamine proberen?

Dat kan. Je bestelt de tabletten gemakkelijk via de webshop. Bestel je het voor half 6 dan heb je de tabletten de volgende dag in huis. Je hoeft er niet voor thuis te blijven want de pakketjes van Flinndal passen door de brievenbus. Probeer Flinndal Glucosamine een maand voor €12,95.
Lees ook:

Lees de negen redenen waarom sporten goed voor je is. Lees meer

Elk jaar wordt er tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs bekend gemaakt welk supplement het supplement van het jaar is geworden. Duizenden stemmen zijn uitgebracht. Het supplement van het jaar 2019 is geworden: kurkuma! Lees meer

Geef een reactie op: Vernieuwd: Flinndal Glucosamine

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

03 september 2014 door: Leny Jongenotter
Ik heb geleerd, dat als er geen MSM in de tabletten de glucosomine niet wordt opgenomen.
03 september 2014 door: Ineke
Glucosamine helpt! Ik heb geen last van mijn handen meer! (m.n. t gewricht vd muis v m'n hand) De orthopeed zei:probeer t 3 weken en als t dan niet help kunt u stoppen. Ik ben al jaren heel blij met de glucosamine, dat had ik niet verwacht! ;-)
03 september 2014 door: Hans Swaep
Ik ben 55+ en sport intensief. Ik gebruik nu 'Sport en Spieren'. Kan ik beter op Glucosamine overstappen?

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.