Verantwoord vis eten

verantwoord vis eten

Om overbevissing tegen te gaan is duurzame visserij belangrijk. En dus ook de keuze voor duurzame vis. Weet jij hoe je verantwoord vis eet?

Overbevissing

Tegenwoordig worden schepen steeds groter en ook de technologieën om vissen te vangen steeds geavanceerder. Hierdoor is het ook mogelijk om steeds grotere hoeveelheden vis te vangen waardoor de visvoorraad in gevaar komt. We praten over overbevissing als in een bepaald gebied teveel gevist wordt waardoor vissoorten niet de kans krijgen om zich voor te planten en dus de hoeveelheid sterk terugloopt of soms zelfs helemaal verdwijnt. Vooral op tonijn, kabeljauw en zwaardvis wordt te veel gevist.

Duurzaam vissen

Gelukkig zijn er organisaties die duurzaam vissen en duurzame visserij steunen. Bij duurzaam vissen zit er een maximum aan de hoeveelheid vis die gevangen mag worden. Ook wordt er gelet dat de bijvangst zo min mogelijk is. Organisaties die hier rekening mee houden dragen het MSC keurmerk (Marine Stewardship Council).

Kies voor seizoensvis

Heb je niet de keuze voor een vis met het MSC of ASC keurmerk? Probeer de vissoorten dan te variëren en te kiezen voor de vis van het seizoen. Vaak zijn er schommelingen in het seizoen waardoor de aanvoer van bepaalde vissen niet het hele jaar door gelijk zijn. Kies daarom voor de seizoensvis. Dat is beter voor het milieu maar ook goedkoper. Als je kiest voor seizoensvis, dan koop je u vis die tijdens het paarseizoen met rust wordt gelaten. Zo kunnen zij zich voortplanten en dat zorgt voor een positief effect op de vispopulatie. Op je een handje op weg te helpen hebben we een viskalender gemaakt. Zo kun je precies zien welke vis je het beste kunt eten per maand. 

Hoge kwaliteitseisen Flinndal Omega-3 Forte

Ook wij kiezen ervoor om uitsluitend te kiezen voor vis die duurzaam is gevangen zodat de visstand gelijk blijft. De visvangst staat onder strenge controle van de IFFO (international Fishmeal and Fish oil Organization). De vis wordt gevangen voor de kust van Peru, hier is de zee nog relatief school omdat er weinig industrie is. Ook staat de visvangst onder strenge controle van de Peruaanse overheid. De vissersboten hebben allemaal een satelietverbinding waarmee gecontroleerd wordt dat er alleen in de aangewezen gebieden wordt gevist. Ook wordt er niet gevist op bedreigde vissoorten zoals tonijn.

Gebruik van snijresten

Voor Flinndal Omega-3 Forte wordt niet extra gevist. De capsules worden namelijk gemaakt van de snijresten van vette vis zoals ansjovis die voor de normale consumptie is gevangen. Deze snijresten zijn voor de consumptie niet mooi genoeg maar bevatten juist veel omega 3. Door deze delen te gebruiken wordt 100% van de vis gebruikt en dus niets verspild.

Minder vis eten

Je kunt er ook voor kiezen om minder vis te eten. Dan is het alsnog goed mogelijk om toch aan voldoende omega-3 vetzuren te komen. Er zijn meer dan genoeg bronnen waar deze onverzadigde vetten in te vinden zijn. Als je een extra aanvulling nodig hebt, dan is er ook nog Flinndal Omega-3 Forte. Voor vegetariërs hebben we Flinndal Omega-3 Plantaardig in het assortiment en voor kinderen Flinndal Omega-3 Junior. Een complete aanvulling op de voeding met EPA en DHA voor het hart en DHA voor de hersenen en de ogen.
Lees ook:

Hoe vaak en waarom eten mensen vis en gebruiken ze daarnaast nog visoliecapsules? Op deze vragen hebben wij geprobeerd antwoord te geven aan de hand van een klein onderzoek. En hier kwamen opvallende resultaten uit. Lees meer

Vis is gezond, bevat omega 3 en is lekker! Er zijn heel veel soorten vis en nóg meer recepten. Een goede vispan is dan ook een must. Lees meer

In vis vind je de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Om deze stoffen voldoende binnen te krijgen wordt geadviseerd om een keer per week vis te eten. Lees meer

Geef een reactie op: Verantwoord vis eten

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring