Verantwoord detoxen. 8 tips


detoxen.jpg


Een nieuw jaar met een nieuw begin. De goede voornemens van het afgelopen jaar worden afgestoft, om dit jaar toch écht te stoppen met roken, een paar kilo af te vallen of gezond te beginnen met een verantwoorde detox. Voor dit laatste voornemen, geven wij alvast een paar tips!


Wat is detoxen?

Detoxen betekent “het lichaam reinigen” en kan op veel verschillende manieren. Tegenwoordig lees je veel over de zogenaamde sapkuren, waarbij je een week lang alleen maar sapjes drinkt. Op zich is het natuurlijk prima om je lichaam te ondersteunen bij het ontgiften en reinigen. Maar er kleeft zeker ook een aantal nadelen aan zo’n strenge kuur.

Je lichaam krijgt namelijk lang niet genoeg energie binnen tijdens een detoxkuur, waardoor je niet alleen je vetvoorraden ziet slinken, maar ook je spierweefsel. En dat laatste is uiteraard niet de bedoeling. Verder kun je last krijgen van bijverschijnselen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en een slechte adem. Tenslotte bestaat een groot deel van het gewichtsverlies uit vocht. Zodra je weer gewoon gaat eten zal je gewicht daarom weer toenemen.

Misschien wel het belangrijkste nadeel: een strenge detoxkuur kan een nadelig effect op de darmen hebben. Als je de darmen laxeert of spoelt, dan beschadig je ook de darmflora. Dat zijn de bacteriën in de darm die meehelpen bij de spijsvertering en die je weerstand ondersteunen. Die moet je niet wegspoelen, maar juist proberen binnen te houden!


Acht tips voor een verantwoorde detox

  1. Kies een week dat je het relatief rustig hebt op het werk en met sociale afspraken.
  2. Laat die week alle ‘lege’ calorieën staan. Geen suiker, snoep, koek, gebak, wit brood en snacks.
  3. Eet grote hoeveelheden groenten en fruit bij elke maaltijd. Streef naar minstens drie stuks fruit en 300 tot 400 gram groenten per dag.
  4. Drink veel water. Laat alcohol, koffie en zwarte thee staan.
  5. Gebruik geen pakjes en zakjes, maar maak je eten klaar met verse, onbewerkte producten en verse kruiden.
  6. Tussendoor eet je rauwkost, fruit, versgeperst groente- of fruitsap, ongezouten noten of gedroogd fruit.
  7. Neem je rust, doe meditatieoefeningen of yoga. Maak er een ontspannen week van!
  8. Neem naar behoefte 1 of 2 tabletten Flinndal Detox ter ondersteuning van de lever en de nieren.

Detox

Flinndal Detox

Flinndal Detox bevat Mariadistel, Jeneverbes, Chlorella en Spirulina. Plantaardige ingrediënten die van belang zijn voor de lever en de nieren. Mariadistel en Chlorella ondersteunen de lever bij het ontgiften van het lichaam. Zo helpen ze de lever en galblaas gezond te houden. Ook zijn Chlorella en Jeneverbes van belang voor de uitscheidingsfunctie van de nieren.

Flinndal Detox vormt een complete en verantwoorde manier van detoxen. Het kan als dagelijkse ondersteuning van de lever en nieren gebruikt worden. Neem naar behoefte 1 tot 2 tabletten per dag. Ook als je een paar dagen een kuur wilt doen, is Flinndal Detox een goede aanvulling.Lees ook:

De vakantie is de ideale tijd om de touwtjes wat te laten vieren. Genieten van lekker eten en drinken, in de avond nog een alcoholische versnapering en wat later naar bed dan normaal. Weer terug van vakantie kan je lichaam dan vragen om een rust moment, oftewel, tijd voor een detox met Flinndal! Lees meer

Lees alles over een verantwoorde manier van detoxen, probeer één van onze vier heerlijke ‘detox’ sappen en lees waarom ze zo goed voor je zijn! Lees meer

Sommige mensen kiezen er dan voor om een tijdje niks te eten of alleen te leven op sapjes, maar is dit eigenlijk wel gezond? Hoe kun je verantwoord detoxen? Lees meer

Geef een reactie op: Verantwoord detoxen. 8 tips

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring