Trek er eens alleen op uit; 3 voordelen


voordelen alleen zijn

Veel mensen houden van gezelschap. Iemand om mee te praten en activiteiten mee te ondernemen. Onze maatschappij is dan vaak ook ingericht voor mensen die dingen samen doen. Hierdoor kan alleen zijn en alleen dingen ondernemen voor sommige mensen ongemakkelijk aanvoelen. Maar door dingen alleen te ondernemen kun je juist ook volop genieten. Wat zijn de voordelen?


Alleen zijn is niet eenzaam

Het woord ‘alleen’ is vaak geassocieerd met eenzaam, maar deze twee zijn zeker niet hetzelfde. Alleen zijn gaat over of je omringd bent door andere mensen. Eenzaamheid staat voor een gevoel dat samen kan gaan met verdriet, leegte of angst. Je kunt je bijvoorbeeld ook eenzaam voelen in gezelschap van anderen.


Wat is het voordeel?

Wanneer je er voor kiest om alleen te zijn of iets te ondernemen, betekent dit dat je ruimte voor jezelf neemt. Wat zijn de voordelen?

1. Je voelt je onafhankelijker

Wanneer je kunt genieten van het alleen zijn, kan dit zorgen voor een gevoel van onafhankelijkheid. Het gevoel of de drang om iets met andere mensen te ondernemen, kan daardoor minder worden en dat geeft zelfvertrouwen.


2. Je leert jezelf beter kennen

Wanneer je alleen bent, kun je goed nadenken over je eigen gedachten en emoties. Je wordt immers niet afgeleid door de emoties, gevoelens of gedachten van anderen. Dit kan ervoor zorgen dat je beter weet wat je gelukkig of juist ongelukkig maak. Kortom, je leert jezelf beter kennen.


3. Je gaat meer dingen doen waar je van geniet

Wanneer je in je eentje activiteiten gaat ondernemen, kun je helemaal zelf bepalen wat je gaat doen en wanneer. Hierdoor ga je meer genieten van bepaalde activiteiten. Bovendien hoef je niet te overleggen met iemand, wat een gevoel van vrijheid geeft.


Tips om leuke dingen alleen te doen

Vind je het lastig om de stap te zetten om in je eentje activiteiten te ondernemen? Probeer onderstaande tips en je zult zien dat het steeds makkelijker wordt om in je eentje erop uit te trekken!


Tip 1. Maak een korte wandeling

Bij lekker weer is het heerlijk om even naar buiten te gaan. Je hoeft natuurlijk niet meteen uren te gaan wandelen. Een wandeling van 15 minuten tot een half uur door je eigen woonwijk of natuur in de buurt, zorgt ervoor dat je went aan het alleen zijn.


Tip 2. Ga naar een stad waar je nog nooit geweest bent

Kies een stad uit waar je nog nooit bent geweest en pak de trein of auto. In een nieuwe omgeving voelt het vaak al minder eng of ongemakkelijk om alleen te lopen. Geniet van al het moois dat je ziet en trakteer jezelf op een taartje of een fijne lunch.


Tip 4. Ga in een koffietentje lezen of werken

Ben je altijd thuis aan het werk of aan het lezen? Kies er dan voor om in een koffietentje te gaan zitten en ga daar aan de slag. Je zult zien dat het heel gezellig is om te werken of lezen in een omgeving met andere mensen die je niet kent.


Ben je eenzaam?

Zoals je kunt lezen is kan alleen zijn positief werken voor je zelfbeeld. Merk je dat je niet meer kunt genieten van het alleen zijn? Dan is het verstandig om wat vaker contact te zoeken met anderen of er over te praten met mensen. Je kunt natuurlijk ook altijd hulp inschakelen van professionele organisaties. Eenzaamheid kan namelijk nadelige effecten hebben op de gezondheid. En onthoud dat eenzaamheid niet alleen onder ouderen voorkomt, maar dat er ook juist veel jongeren eenzaam zijn. Dit wordt mede veroorzaakt door de komst van social media, waardoor contact vaker wordt onderhouden via de telefoon.Lees ook:

Op vrijdag 15 maart is het de Internationale dag van de Slaap. Deze dag vindt jaarlijks plaats op de vrijdag voordat de lente begint en is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de gevolgen van een slechte nachtrust. Wij geven je 5 tips voor een goede nachtrust. Lees meer

Wandelen is populair onder de Nederlanders. Zo blijkt uit een recent bericht van Wandelnet dat maar liefst 10,5 miljoen Nederlanders wandelen voor het plezier. Wat zijn de voordelen? Lees meer

Bewegen is gezond! Niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geestelijke balans. Juist als je het druk hebt is het daarom goed om regelmatig te sporten en te bewegen. Lees meer

Geef een reactie op: Trek er eens alleen op uit; 3 voordelen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring