Trainen voor de Olympische Spelen


Sporten

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Als atleet kies je altijd een afstand die het beste bij je past. Voor Sven Kramer op de schaats zijn dit de lange afstanden en voor mij is dat de 800 meter op de atletiekbaan. Het is de afstand die ik het liefste loop en ik denk dat hier mijn kracht ligt. Het zijn maar ‘2 rondjes’ maar alles zit in deze race: snelheid, uithoudingsvermogen en tactiek. Het is dus het hele plaatje wat mij hierin het meeste aanspreekt.


Inspiratie

Op jonge leeftijd ben ik geïnspireerd door Ellen van Langen die Olympisch kampioen werd op dit onderdeel. En in 2006 pakte Bram Som goud op het EK. Deze successen zijn zeker ook aanleiding geweest waarom ik 800 meter ben gaan lopen.

Tijdens mijn looptrainingen ren ik niet alleen de 800 meter. De trainingen variëren van 100 meter sprint tot een interval training van 20 kilometer. Ook doe ik aan krachttraining, let ik op mijn voeding en bezoek ik regelmatig een masseur/fysio. Het belangrijkste is om hierin een balans te vinden van ontspanning en inspanning. Dit draagt uiteindelijk allemaal bij aan het grotere geheel om te groeien als atleet. Het is hard trainen, maar elke dag doen wat je leuk vindt gaat eigenlijk nooit vervelen.


Voeding en supplementen

Om mijn doel te behalen moet ik dus veel trainen. Zeven dagen per week ben ik bezig met sport, maar ook voeding en supplementen spelen een essentiële rol in het leven van een sporter. Vitaminen en mineralen spelen een grote rol in ons lichaam en helpen mij bij het leveren van prestaties en het herstellen daarvan. Dankzij de hoogwaardige supplementen van Flinndal heb ik nu een extra stap kunnen zetten, zodat ik uiteindelijk ‘die 2 rondjes’ zo hard mogelijk kan lopen!Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Trainen voor de Olympische Spelen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.