Trainen en coachen in Kenia


Sporten

Ik ben nu bijna een maand in Kenia en mijn periode zit er alweer bijna op. Het doel van deze reis was om zelf sterker te worden en om de wereld kampioen van de junioren te begeleiden op de 800 meter. Samen hebben we veel kunnen trainen en heb ik hem geholpen om een stap te kunnen maken in zijn proces naar de top. Want naast het hardlopen zijn er nog veel meer dingen belangrijk bij het trainen, waaronder suppletie.

De eerste week ben ik naar de trials voor de WK cross geweest in Nairobi. Een enorm chaotische dag voor mij, maar wat een niveau. Ongelofelijk hoe hard daar gelopen wordt en wat een geweld dat is. Bijna alle wereldtoppers op de lange afstand uit Kenia staan aan de start en alleen de top 6 kwalificeert zich voor het WK.


Volgens mij had de volledige top 6 bij de mannen en vrouwen wel ergens een olympische medaille of WK medaille gehaald. Mooi om hier bij te mogen zijn.


De hoogte 

Na de trials ben ik naar Keringet gegaan. Deze baan ligt op 2700 meter. Je kunt je voorstellen dat het dus even aanpassen was qua training. De eerste week hier heb ik dan ook rustig aangedaan en mijn trainingen rustig aan opgebouwd. Langzamerhand begon mijn lichaam te wennen aan de omstandigheden en kon ik meer gaan doen.


Back to basic

Het leven hier is enorm 'back to basic'. Mijn kamer heeft alleen een bed en er is geen douche aanwezig, maar alleen een bak met water. Ook kleding wordt met de hand gewassen en wordt er gewoon op vuur gekookt. Voor mij is dit de eerste keer in Afrika dus dat was nogal een cultuurschok waar ik de wel af en toe moeite mee heb gehad.


Voeding

De voeding hier is eigenlijk bijna elke dag hetzelfde en bestaat vooral uit de volgende ingrediënten: mais, rijst, aardappelen en melk. Er is verder ook niet veel ander voedsel te krijgen, behalve op de donderdag als er markt is. Dan zijn er bananen, avocado's en mango's die heerlijk zijn! Maar wat ik eet in Afrika is niet te vergelijken met Nederland, en dit merk ik aan mijn herstel. Ik mis de proteïnen. Ik ben daarom ook heel blij dat ik mijn vertrouwde supplementen van Flinndal mee heb om de nodig stoffen voor zover het kan aan te vullen.


Terug naar Amsterdam

Aankomende zaterdag vlieg ik weer terug naar Amsterdam. Daar kijk ik nu enorm naar uit, terug naar mijn vriendin, familie en vrienden én goed eten! Daarnaast ben ik benieuwd wat de hoogtestage met mijn lichaam heeft gedaan. Dit gaan we zien in de wedstrijden en beschrijf ik in mijn volgende blog.


Even voorstellen

Reinout Wiggers

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.
Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Trainen en coachen in Kenia

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.