Terugval als nieuwe energiebron - Gert-Jan Liefers

gert-jan-liefers.jpg

Ik hou me bezig met gezondheid en gezondheidsmanagement. Gezondheid is dus een groot deel van mijn leven. Ik sport veel leef en eet goed en zorg natuurlijk voor voldoende vitaminen. Maar dat betekent niet dat je geen terugval kan hebben. Dat kan iedereen overkomen natuurlijk.

Onbreekbaar of niet

Zonder problemen en fysiek fit achten we onszelf vaak onbreekbaar. Je spreekt iemand in je omgeving die getroffen wordt door het jaarlijkse griepvirus. Je leeft met hem mee, maar ergens voelt het ook fijn dat je het virus weer hebt overleeft. Je voelt je onbreekbaar. Ik ben de personificatie van Superman, denk je misschien, ik heb nooit iets! Zo ging dat ook met mij, in voorbereiding op een marathon en fysiek in topvorm voelde ik mij niet te breken. Zo ook voor het jaarlijkse virus...

Ontkenning

Het was zaterdagmiddag en regenachtig. Een koude rilling liep over mijn rug na een tijdje buiten te zijn geweest. Even snel een jasje aantrekken dacht ik nog. Krachtig als ik mijn voelde, vertrok in naar Venlo voor het lopen van een wedstrijd. De rit naar het zonnige zuiden bleek echter een behoorlijke rillerige en koude bedoeling. Dus nog maar een jasje aan, en nog een. 

Als Michelin Pop kwam ik aan in Venlo. Daar begon de serieuze ontkenning. Mijn rillingen namen verder toe. Langzaam begon mijn neus vol te lopen en werd het ademhalen, op zijn zachts gezegd, moeilijk. Een paar goede bekenden namen een bal voor me mee. Met mijn blaffende stem leek ik immers meer op een hond. De nacht was afwisselend warm en koud, maar bovenal ronduit beroerd. Maar met mij was niks aan de hand hoor. Ziek dat kan namelijk niet als je onbreekbaar bent. Starten leek me uiteindelijk toch geen goede optie. Thuis gekomen bleek het resultaat immers een flinke griep te zijn.

De nieuwe energie

Griep hebben is natuurlijk vervelend. Het nut zie je er vaak niet van in. Toch heeft het ook zijn voordelen. Na een tijd onder hoogspanning, dwingt het ons even pas op de plaats te maken. De dagelijkse activiteiten worden van een afstand bekeken.

Een griepje geeft ruimte voor reflectie dus. Na een tijd op de top van je kunnen te hebben gepresteerd, biedt het een kans voor het stellen van nieuwe doelen en een nieuwe en gefaseerde opbouw daarnaartoe. Een nieuwe start dus met nieuwe energie! Een jaarlijks griepje heeft ook voordelen!

Over Gert-Jan Liefers
Gert-Jan Liefers Gert-Jan Liefers is een Nederlandse atleet met als specialisaties de 1500, 5000 m en het veldlopen. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en werd bij die gelegenheid achtste op de 1500 m. Hij is Nederlands recordhouder op alle afstanden vanaf de 1500 tot en met 3000 m en heeft op deze afstanden ook indoor een tweetal nationale records in handen.

Gert-Jan blogt maandelijks als gast op Flinndal.nlLees ook:

De Jungfrau Marathon is een geweldige wedstrijd. Afgelopen week heb ik daar deelgenomen in een prachtige omgeving, aan een prachtige wedstrijd én in een prachtig Decor. Lees meer

Vorige maand liep ik voor het eerst een Marathon, de Jungfrau Marathon in Zwitserland. Ingesteld op een loodzware mentale en fysieke beproeving begon ik aan de wedstrijd. Door onbekendheid met deze afstand en de vele angst verhalen - bijvoorbeeld over de man met de hamer, die op de marathon tussen 30 en 42 kilometer op wacht staat. Lees meer

Mijn eerste Zevenheuvelenloop ervaring zit er op. Een geweldig evenement, goed georganiseerd en een ervaring om niet te vergeten! Sport is mooi, die lijn hou ik graag in deze setting nog even vast. Lees meer

Geef een reactie op: Terugval als nieuwe energiebron - Gert-Jan Liefers

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.