Reinout Wiggers: De overgang van Kenia naar Nederland


Sporten

Afgelopen voorjaar heb ik getraind in Kenia. Nu ik weer een tijdje terug ben in Nederland, merk ik hoe groot de verschillen zijn tussen deze twee landen. Van elke dag hetzelfde eten, naar een keuze uit 10.000 verschillende soorten voedsel. Nu ik terug ben besef ik me wat een bevoorrechte positie wij hebben om hier geboren te zijn. Werkelijk alles is er in overvloed.


Veel mensen vragen me wat ik het eerste gegeten heb, toen ik terug was en waar ik het meest naar verlangde: Pure Chocolade! Omdat ik veel honger had duurde het helaas denk ik nog geen minuut voordat ik de reep op had…


Tempo van leven

Waar ik ook erg aan moest wennen toen ik weer terug in Nederland was, was het tempo van leven. Het lijkt hier allemaal 3 keer zo snel te gaan. Daardoor was ik de eerste dagen nogal moe en heeft het me wel even wat tijd gekost om te wennen aan het leven hier. Maar door rustig weer de trainingen op te pakken en hier mijn ritme weer in te vinden ging dat aardig goed. 


Goede voeding

Omdat ik in Kenia niet veel keuze had uit voeding, kreeg ik niet voldoende voedingsstoffen binnen uit mijn voeding waardoor ik ben afgevallen, zeker ook omdat ik natuurlijk veel train. Door de supplementen van Flinndal, kon ik mijn voeding in Afrika gelukkig aanvullen met de belangrijke voedingsstoffen. In Nederland kon ik weer voldoende groente en fruit eten en merkte ik dat mijn lichaam daar heel blij van werd. Ik kreeg meer energie en merkte ook dat mijn lichaam beter herstelde na een training. Ik heb dus goed kunnen ervaren hoe belangrijke goede en gezonde voeding voor ons lichaam is. 


Effect van hoogte

Toen ik hier weer ging trainen merkte ik wel echt dat ik op hoogte had getraind, de baan in Kenia ligt namelijk op 2700 meter hoogte. Hierdoor loop je met dezelfde energie simpelweg harder. Op dit moment ben ik hard aan het trainen om mijn lichaam weer in topconditie te krijgen voor de wedstrijden die eraan zitten te komen. In eerste instantie ga ik me vooral richten op de snelle korte afstanden, omdat ik hier een stap in wil maken voordat ik de 800 meter weer ga lopen.


Afvallen

De aankomende tijd is het ook belangrijk om meer op mijn gewicht te gaan letten. Nu de wedstrijden eraan komen wil ik graag wat gewicht kwijt raken. Elke kilo te veel op mijn lichaam scheelt uiteindelijk weer in mijn eindtijd. Door gewicht te verliezen voelt alles lichter en merk je dat je makkelijker gaat lopen. Hoe ik wil gaan afvallen? Dat lees je in mijn volgende blog.


Even voorstellen

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Sinds dat ik klein was ben ik gefascineerd door bewegen en dan met name ‘’rennen’’. Mijn droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Eind 2011 heb ik dan ook de beslissing genomen om mijn droom waar te gaan maken en zeven dagen per week te trainen. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen.

Maak kennis met Reinout Wiggers. In onderstaande video stelt hij zichzelf voor en vertelt hij over zijn doelen:Lees ook:

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Mijn naam is Reinout Wiggers en ik ben een atleet op de middellange afstand 800 meter. Voor Flinndal schrijf ik over mijn leven als atleet en hoe voeding en supplementen mij hierin ondersteunen. Lees meer

Geef een reactie op: Reinout Wiggers: De overgang van Kenia naar Nederland

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring